Acasă Politica National Cum ar putea pierde Raed Arafat funcția de șef al DSU. Planul...

Cum ar putea pierde Raed Arafat funcția de șef al DSU. Planul ministrului de Interne

-

Ministerul Afacerilor Interne funcționează în prezent după o reformă administrativă din 1968. O spune actualul ministru, Marcel Vela, care a anunțat că vrea să reorganizeze instituția pe care o conduce.

Nu a spus, deocamdată, și cum intenționează să facă asta, însă un lucru este cert – vrea să desființeze mai multe posturi de conducere din minister, plătite regește.

Cetățenii trebuie să simtă că MAI este alături de ei, pentru că dincolo de o instituție, este o necesitate pentru toți românii”. Este premisa de la care actualul ministru de Interne a pornit în amplul demers de reorganizare a instituției. I-a lăsat în prima fază pe șefii structurilor naționale să decidă democratic ce vor să schimbe, să păstreze sau să adauge în cadrul structurilor pe care le conduc.

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne:

“Pentru minister va fi bine, pentru că se reduc anumite posturi de conducere cu salarii foarte mari, rămânând astfel economii financiare pentru alte cheltuieli, cum ar fi dotarea polițiștilor sau modernizarea unor dotări. Cred că și comunicarea va fi mai bună. Să nu uităm că noi suntem în prezent organizați după reforma administrativă din 1968.”

La final, toate propunerile vor fi puse pe masă. Va fi alcătuit un plan de reorganizare a ministerului care va intra în vigoare printr-un act normativ.

Citeşte continuarea pe PROTV.

ȘTIRI VIDEO GdS