12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalLudovic Orban anunță că nu poate dubla alocațiile copiilor

Ludovic Orban anunță că nu poate dubla alocațiile copiilor

Ludovic Orban a anunțat vineri, după discuția cu președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni, că nu sunt suficienți bani în buget pentru măriri, iar soluții în acest caz se vor găsi după rectificarea bugetară care va avea loc după 1 iulie. 

„Poziția președintelui e firească, aceea de a promulga legea. Noi și dacă am vrea, nu am putea să majorăm alocațiile. Soluția pe care vom merge e aceea de a proroga intrarea în vigoare până vom putea asigura resurse necesare în bugetul de stat”, a declarat premierul, după discuția cu președintele Klaus Iohannis.

Prima rectificare bugetară va fi făcută după data de 1 iulie

Ludovic Orban a precizat că prima rectificare bugetară va fi făcută după data de 1 iulie, astfel, cel mai probabil, dublarea alocațiilor va fi prorogată cel puțin până în vară.

„Alocarea resurselor poate fi făcută la rectificarea bugetară care se va face după 1 iulie. Vom vedea exact când vom proroga”, a mai declarat Ludovic Orban.

În luna trecută, în decembrie 2019, PSD a votat un amedament la legea de aprobare a Ordonanței dată pentru dublarea alocației în primăvară, amendament prin care se dublează din nou cuantumul alocației de stat pentru copii:

  • Alocaţia pentru copiii cu vârsta între 0 şi 2 ani creşte la 600 de lei, de la 300 cât este acum, la fel şi pentru copiii cu dizabilităţi
  • Alocaţia pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani creşte de la 150 de lei la 300 de lei.
  • Legea se aplică din luna următoare promulgării de către Preşedinte, potrivit textului acesteia, însă deocamdată nu a trecut de șeful statului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS