13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaConducerea PSD se reunește luni

Conducerea PSD se reunește luni

Conducerea colectivă interimară a PSD se reuneşte, luni de la ora 10.00, la sediul din Kiseleff, potrivit unui anunţ transmis de partid, scrie Mediafax. La ultimul CEx al formaţiunii a fost decisă excluderea lui Niculae Bădălău din conducerea centrală din cauza afirmaţiilor acestuia despre românii din Diaspora.

Conducerea PSD se reuneşte luni. Strategia faţă de asumarea Guvernului Orban, printre teme Un subiect de discuţie în şedinţa de luni a PSD ar putea fi conferinţele judeţene pe care le va organiza partidul în filialele social-democrate, precum şi pregătirea Congresului din 29 februarie, au declarat surse politice, pentru Mediafax.

Liderii social-democraţi ar putea stabili şi strategia partidului la anunţul lui Ludovic Orban potrivit căruia Guvernul îşi va asuma răspunderea pe modificarea Legilor Justiţiei, Legea plafoanelor bugetare şi OUG 51 pentru deblocarea decontării transportului şcolar, au precizat sursele citate. Măsurile urmează fi aprobate în şedinţa de marţi a Executivului, a anunţat premierul Ludovic Orban.

Ce mai discută pesediștii

De asemenea, conducerea PSD ar putea discuta şi despre bugetul pentru anul 2020 pregătit de PNL, precum şi alte subiecte parlamentare, potrivit surselor menţionate. Mai mulţi social-democraţi, printre care foştii miniştri Liviu Pop, Florin Iordache, consideră că legea bugetului de stat trebuie adoptată de Parlament, şi nu prin asumarea răspunderii Guvernului. Acelaşi lucru este valabil şi pentru OUG 114 şi Legile Justiţiei, mai susţin aleşii PSD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS