12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPMP îşi caută candidatul la Primăria Craiova

PMP îşi caută candidatul la Primăria Craiova

PMP Dolj îşi va anunţa candidatul pentru Primăria Craiova în jurul datei de 15 ianuarie 2020, au declarat luni reprezentanţii filialei judeţene a partidului. Şeful PMP Dolj, Dan Păloiu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că partidul va veni cu un candidat propriu, dar că „există şi varianta unei alianţe cu PNL şi USR-PLUS“. În această eventualitate, candidatul PMP ar putea fi testat într-un sondaj de opinie, cu cei de la PNL şi USR-PLUS. Partidul ar avea trei persoane în vedere pentru desemnare drept candidat la primărie, iar două dintre ele ar putea fi chiar Dan Păloiu şi avocatul Cosmin Roşculescu – noul şef al PMP Craiova.

La alegerile locale de anul viitor, cât şi la cele generale, cei de la PMP îşi propun un scor de cel puţin 10%. Ei sunt mulţumiţi de rezultatul din primul tur al alegerilor prezidenţiale şi spun că, dacă mâine ar fi alegeri, PMP ar avea doi consilieri în CL Craiova. Totuşi, „Theodor Paleologu a fost cel mai bun candidat, după părerea noastră, putea să fie cel mai echilibrat preşedinte“, a mai spus Dan Păloiu, care a subliniat că la alegerile următoare PMP se pregăteşte „să dea preşedintele“.

Cei de la PMP sunt convinşi că au făcut diferenţa în Dolj, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. „A fost o diferenţă de 10.800 de voturi în favoarea PNL în faţa PSD. PMP a obţinut în primul tur 10.200 de voturi. Toţi membrii şi simpatizanţii noştri au votat cu Klaus Iohannis în turul al doilea“, a afirmat Păloiu. Altfel, el a subliniat că partidul a susţinut învestirea guvernului PNL al lui Ludovic Orban, iar acum îi cere acestuia să realizeze doleanţele PMP: legislativ cu doar 300 de parlamentari, eliminarea pensiilor speciale şi alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS