16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiberalii se pregătesc de alegerile locale

Liberalii se pregătesc de alegerile locale

Liberalii doljeni au anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, priorităţile partidului pentru următoarea perioadă. Pentru început, ei au trecut în revistă rezultatul alegerilor de duminică, pe care Klaus Iohannis le-a câştigat atât în Craiova, cât şi în judeţul Dolj. Şeful PNL Dolj, Ştefan Stoica a mulţumit susţinătorilor USR PLUS, PMP şi ALDE, care au făcut posibilă o victorie cu peste 60% în Craiova şi de 51% în Dolj. „Rezultatul nu este doar al PNL, au votat şi foarte mulţi susţinători ai domnului Barna (USR PLUS)“, a spus Stoica. Acesta a subliniat că liberalii au acum „o mare responsabilitate” pentru alegerile locale din 2020, când, „împreună cu aceste partide“, trebuie schimbată „faţa judeţului Dolj“.

Ce spun despre un candidat comun al opoziţiei

În continuare, „va urma o perioadă de desemnare a candidaţilor PNL la primării“. Întrebat dacă există un termen-limită, Stoica a spus că acesta trebuie să fie „cât mai repede“. Întrebat dacă la Primăria Craiova se va merge pe un candidat comun al forţelor de dreapta care au zdrobit duminică PSD cu 60%, Stoica a spus că „fiecare partid va avea candidat propriu“, dar că „vom găsi o soluţie“ în urma unor sondaje de opinie care „arată trendul“. În PNL există din primăvară o competiţie internă pentru desemnare, în care s-au înscris şase membri, dar în cursă pot intra şi alţi doritori.

Ştefan Stoica nu a ascuns că îşi doreşte să fie desemnat candidat al partidului la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, pentru care ar fi potrivit „prin prisma experienţei“. El a spus că PNL militează pentru sistemul în care preşedintele CJ este desemnat prin votul consilierilor judeţene. În vară, guvernul Viorica Dăncilă a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care sistemul a fost schimbat, preşedintele CJ fiind ales uninominal, într-un tur de scrutin, pentru a mulţumi „baronii locali“. „Ordonanţa trebuie aprobată în parlament, vom vedea ce se va întâmpla“, a concluzionat Ştefan Stoica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS