21.9 C
Craiova
vineri, 10 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Materialele de propagandă ale PSD, interzise de BEJ Dolj

Materialele de propagandă ale PSD, interzise de BEJ Dolj

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, obligat să înlăture broşurile şi ziarele de campanie ale PSD, pentru că acestea  “încalcă limitele libertăţii de exprimare”. Liberalii acuză campania de ştiri false răspândite de PSD. Un preşedinte de secţie şi locţiitorul, înlocuiţi din cauza neregulilor din primul tur.

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Dolj a admis plângerea PNL şi a decis sesizarea Autorităţii Electorale Permanente (AEP) pentru înlocuirea “de îndată” a preşedintelui şi locţiitorului unei secţii de votare din comuna Pleşoi, pentru nereguli înregistrate în primul tur al alegerilor prezidenţiale. Liberalii au acuzat că preşedintele secţiei nr. 444, Simona Stoian şi locţiitoarea Elena Giurcă au permis nejustificat intrarea a câte două persoane în cabina de vot.

Mai mult, primarului din Pleşoi i s-a permis să stea în secţia de votare pentru a influenţa alegătorii. Ulterior, când reprezentantul PNL a vrut să depună o sesizare, preşedinta secţiei a refuzat să o primească, mai acuză liberalii. La plângerea PNL a fost ataşat un CD cu o înregistrare în care sunt surprinşi mai mulţi alegători votând concomitent în aceeaşi cabină de vot.

“Este o campanie de tip putinist”

Tot vineri, liberalii au arătat că BEJ a interzis broşurile şi ziarele distribuite de PSD în Craiova prin care este defăimat candidatul Klaus Iohannis. La nivel naţional, s-ar fi distribuit 2,7 milioane de broşuri şi 1,5 milioane de ziare de campanie în care PSD îi acuză pe liberali că “vor tăia salariile şi pensiile”. Materialele de propagandă susţin că PNL şi USR vor să taie salariile, să elimine salariul minim, să dea afară bugetari, să elimine voucherele de vacanţă sau să crească vârsta de pensionare la 70 de ani.

Într-o conferinţă de presă de vineri, liberalii doljeni au denunţat această campanie de “fake news” a PSD. “Este o campanie de tip fake news, de tip putinist. Premierul Ludovic Orban şi ministrul Muncii, Violeta Alexandru, au ieşit şi au spus că nu se va tăia nici o pensie”, a spus Ştefan Stoica, şeful PNL Dolj. “Strategia PSD este de a inunda spaţiul public cu ştiri false ca nimeni să nu mai înţeleagă nimic”, a afirmat, la rândul său, deputatul Ionuţ Stroe. “Spun minciuni peste minciuni”, a concluzionat deputatul Nicolae Giugea.

A fost sesizată poliţia

Conform BEJ, materialele de propagandă ale PSD “încalcă limitele libertăţii de exprimare şi contravin ordinii de drept”. Mai mult decât atât, BEJ a sesizat poliţia doljeană, care trebuie să identifice persoanele care au distribuit materialele de propagandă şi să ia măsurile necesare. Decizia BEJ trebuie dusă la îndeplinire de către primarul Mihail Genoiu, cu sprijinul organelor de ordine publică.

Cum vrea PSD să recâştige Craiova

Şeful PNL, Ştefan Stoica, a cerut IPJ Dolj ca poliţiştii să fie foarte atenţi la “taximetria ilegală” prin care oamenii sunt căraţi la vot între diferite localităţi.  “Acum încearcă să câştige alegerile în Craiova cărând oamenii din judeţ de la ajutorul social, pentru a împlini visul Olguţei Vasilescu”, a spus Stoica. Reamintim, PSD a pierdut de două ori în şase luni alegerile în Craiova, europarlamentarele – în faţa USR PLUS şi primul tur al prezidenţialelor – în faţa PNL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Opt grădinițe sunt deschise pe perioada de vară în...

Un număr de opt grădinițe din județul Gorj sunt deschise în perioada verii. Este vorba de Grădinița cu...

ADIA: Aparegio Gorj trebuie să elimine furturile de apă...

Conducerea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „ADIA” Gorj a transmis șefilor operatorului de apă și canal Aparegio să intensifice acțiunile de depistare a...

Stocurile de materiale de protecție la Spitalul Județean încep...

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a început să resimtă efectele creșterii numărului de cazuri de coronavirus din ultimele săptămâni.

Sepsi n-a întâmpinat probleme cu Iași și va juca...

Sepsi s-a calificat fără emoții în finala Cupei României după ce a distrus în dublă manșă formația lui Rednic, Poli Iași. După...

5 milioane de australieni reintră în izolare pentru 6...

Cinci milioane de oameni din Melbourne, al doilea oraș ca mărime din Australia, au fost din nou băgați în izolare joi, din...

Liga 2 / UTA – Turnu Măgurele 3-4. Nebunie...

Stadionul „Motorul“ din Arad a găzduit astăzi primul meci din etapa a doua a play-off-ului Ligii a II-a, AFC UTA – AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele. Meciul a fost viu disputat și cu multe goluri. Finalmente a fost 3-4, după ce ambele echipe au condus de două ori fiecare.