17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCum explică vicepreşedintele PNL, Gigel Ştirbu, refuzul lui Iohannis de a participa la dezbatere cu Dăncilă

Cum explică vicepreşedintele PNL, Gigel Ştirbu, refuzul lui Iohannis de a participa la dezbatere cu Dăncilă

Organizația Olt a PNL, deși a înregistrat cel mai bun scor al său, a încheiat alegerile de duminica trecută pe ultimul loc în ierarhia organizațiilor județene, PSD obținând în județ cu peste 13 procente mai mult.

Deputatul Gigel Știrbu, fost președinte al PNL Olt și actual vicepreședinte PNL, care are în responsabilitate regiunea S-V Oltenia, a făcut ieri, la Slatina, o scurtă analiză a rezultatului primului tur al alegerilor prezidențiale, apreciind rezultatul obținut de filiala pe care a condus-o în trecut drept „dezastruos“.

Cel mai bun rezultat al filialei, dar ultima din ţară

PNL Olt a obținut aproape 30% din voturile oltenilor, cel mai bun rezultat al său în lupta cu PSD, însă scorul obținut a plasat filiala pe ultimul loc în rândul filialelor de la nivel național. PNL a ieșit învinghător în Olt în doar 17 localități din 112, trecându-și pe lista de victorii un singur oraș, Scorniceștiul. La Slatina a pierdut în fața PSD la mai puțin de 150 voturi, per total județ PSD obținând un scor mai bun cu peste 13 procente.

„Trebuie să recunoaștem, scurt, pe oltenește, că este un rezultat dezastruos pentru partid. Repet, niciodată partidul ăsta n-a fost, niciodată, dar absolut niciodată, ca organizație, pe ultimul loc. În politică, doamnelor, domnilor, locul II nu se premiază ca la olimpiadă, să-ții dea cineva medalie de argint. Pierzi președinția cu 49%, te duci acasă, ești istorie. Noi avem o șansă deosebită, pentru că există un tur doi, dacă județul Olt era județul care hotăra președintele României, imaginați-vă că președintele României astăzi era cucoana asta, gospodina națională. Așa ar trebui să privim lucrurile, că am luat 29%. E un rezultat dezastros, suntem pe ultimul loc în România“, a declarat vicepreședintele PNL Gigel Știrbu.

De ce crede Ştirbu că refuză Iohannis dezbaterea cu Dăncilă

Acesta a comentat, de asemenea, și refuzul președintelui Klaus Iohannis de a participa la o dezbatere televizată alături de candidatul PSD, Viorica Dăncilă, apreciind că, de fapt, președintele nu ar dori să o pună în dificultate pe contracandidată.

„Eu îl înțeleg pe președintele României că nu vrea să o pună într-o situație neplăcută pe doamna Dăncilă. Imaginați-vă cum ar fi o dezbatere de o oră în care președintele României în primul sfert de oră vorbește în engleză, următorul sfert de oră vorbește în germană, în următorul sfert de oră în italiană și în ultimul sfert de oră într-o limbă străină doamnei Dăncilă, în română. Gândiți-vă cum ar fi o astfel de dezbatere. Gândiți-vă în ce situație ar fi doamna Dăncilă pusă. Totuși, e o gospodină respectabilă, s-o pui într-o situație de genul ăsta…“, a declarat Știrbu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS