8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaAdina Vălean a fost avizată favorabil de comisia pentru Transporturi a PE

Adina Vălean a fost avizată favorabil de comisia pentru Transporturi a PE

Propusă comisar european pentru Transporturi, Adina Vălean a primit aviz favorabil în Comisia pentru Transporturi a Parlamentului UE. Au fost 36 de voturi „pentru“.

Europarlamentarul Adina Vălean, propusă pentru funcția de comisar european din partea României, a fost audiată în Comisia pentru Transporturi a PE, conform digi24.ro. Audierea a început la ora 13.00 (ora 14.00 a României), ea primind săptămâna trecută aviz pozitiv și din partea parlamentarilor români.
Aceasta a spus că, până în 2050, vrea ca UE să ajungă la neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon.

Adina Vălean a precizat că dreptul la liberă circulație este foarte apreciat de cetățenii UE. Sectorul transporturilor face posibil acest lucru. În ceea ce privește Pactul ecologic european (Green Deal), ea a declarat că nu poate fi finalizat fără plasarea transporturilor în centrul său. Mobilitatea verde, însă, trebuie să servească intereselor cetățenilor, potrivit PE.

Deși sunt necesare eforturi suplimentare pentru atingerea obiectivelor de neutralitate a emisiilor de dioxid de carbon, acest lucru trebuie să fie fezabil din punct de vedere economic, a adăugat aceasta.

Digitalizarea și automatizarea, provocări uriașe pentru Transporturi

Digitalizarea și automatizarea înseamnă provocări uriașe pentru sector. Acest lucru nu poate avea un cost la nivelul resurselor umane. Este necesară o concentrare mai mare pe formare și recalificare.

Aviz favorabil și pentru propunerile de comisari din partea Franței și Ungariei

Comisia pentru Afaceri Juridice din Parlamentul European (Comisia JURI) a dat aviz favorabil, în ședința de marți a forului legislativ, pentru Adina Vălean, propusă comisar european pentru Transporturi, dar și pentru propunerile de comisari din partea Franței și Ungariei.
Votul în PE pentru Executivul UE propus de președintele-ales Ursula von der Leyen va avea loc într-o sesiunea plenară programată pe 27 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS