Acasă Politica Europa Adina Vălean a fost avizată favorabil de comisia pentru Transporturi a PE

Adina Vălean a fost avizată favorabil de comisia pentru Transporturi a PE

-

Propusă comisar european pentru Transporturi, Adina Vălean a primit aviz favorabil în Comisia pentru Transporturi a Parlamentului UE. Au fost 36 de voturi „pentru“.

Europarlamentarul Adina Vălean, propusă pentru funcția de comisar european din partea României, a fost audiată în Comisia pentru Transporturi a PE, conform digi24.ro. Audierea a început la ora 13.00 (ora 14.00 a României), ea primind săptămâna trecută aviz pozitiv și din partea parlamentarilor români.
Aceasta a spus că, până în 2050, vrea ca UE să ajungă la neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon.

Adina Vălean a precizat că dreptul la liberă circulație este foarte apreciat de cetățenii UE. Sectorul transporturilor face posibil acest lucru. În ceea ce privește Pactul ecologic european (Green Deal), ea a declarat că nu poate fi finalizat fără plasarea transporturilor în centrul său. Mobilitatea verde, însă, trebuie să servească intereselor cetățenilor, potrivit PE.

Deși sunt necesare eforturi suplimentare pentru atingerea obiectivelor de neutralitate a emisiilor de dioxid de carbon, acest lucru trebuie să fie fezabil din punct de vedere economic, a adăugat aceasta.

Digitalizarea și automatizarea, provocări uriașe pentru Transporturi

Digitalizarea și automatizarea înseamnă provocări uriașe pentru sector. Acest lucru nu poate avea un cost la nivelul resurselor umane. Este necesară o concentrare mai mare pe formare și recalificare.

Aviz favorabil și pentru propunerile de comisari din partea Franței și Ungariei

Comisia pentru Afaceri Juridice din Parlamentul European (Comisia JURI) a dat aviz favorabil, în ședința de marți a forului legislativ, pentru Adina Vălean, propusă comisar european pentru Transporturi, dar și pentru propunerile de comisari din partea Franței și Ungariei.
Votul în PE pentru Executivul UE propus de președintele-ales Ursula von der Leyen va avea loc într-o sesiunea plenară programată pe 27 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. TODOME îşi modelează viitorul în business cu fier forjat

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Craiova. Primul club de programare pentru elevii cu deficienţe de auz

Ford Motor Company Fund - latura filantropică a companiei Ford - împreună cu Fundaţia „Light into Europe“ au înfiinţat, la Liceul Tehnologic „Beethoven“ din Craiova primul club de coding (programare - n.r.) pentru elevii cu deficienţe de auz. 50 de elevi cu nevoi speciale vor învăţa programare, prin metoda Scratch, populară în Marea Britanie.

Busturile coclite din centrul Craiovei, scandal naţional

Reamplasarea busturilor personalităţilor, săptămâna trecută, de către primărie, în zona Teatrului „Marin Sorescu“ din Craiova, a iscat mare vâlvă. Scandalul a...

Calitatea aerului din Gorj, sub lupa autorităților

Consiliul Județean Gorj a întocmit Raportul privind stadiul realizării măsurilor cuprinse în Planul de menținere a calităţii aerului în județul Gorj, 2019...