21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalPSD trebuie să facă publice sursele de finanțare pentru mitingul "împotriva abuzurilor" din Piața Victoriei

PSD trebuie să facă publice sursele de finanțare pentru mitingul „împotriva abuzurilor” din Piața Victoriei

Partidul Social Democrat (PSD) trebuie să facă publice sursele de finanțare și prestatorii de servicii de la mitingul „împotriva abuzurilor” organizat de partid în 9 iunie 2018 în Piața Victoriei, a decis definitiv instanța.

Decizia a fost luată de Curtea de Apel București, care a menținut astfel o hotărâre din decembrie a Tribunalului potrivit căreia PSD trebuie să facă publice informațiile privind costurile organizării mitingului din 9 iunie, potrivit Ziare.com.

„Respinge recursul ca nefondat. Definitivă”, este minuta Curții de Apel București

Procesul a fost intentat Partidului Social Democrat de către jurnalistul Ovidiu Vanghele, fondator al Centrului pentru Investigații Media (CIM). El a solicitat datele în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informații publice, iar după ce PSD a refuzat să îi pună informațiile la dispoziție, a deschis un proces în contencios-administrativ.

PSD a invocat legea contabilității sau cea a finanțării partidelor politice sau faptul că alte instituții, precum Autoritatea Electorală Permanentă, au făcut controale în această privință. Tribunalul București a decis că acest controale nu exclud obligația unui partid de a oferi publicului informații legate de modul în care a finanțat un astfel de miting, pentru că sunt informații de interes public.

Pentru acest eveniment, clădirea Guvernului a fost acoperită cu un uriaș steag tricolor

La mitingul organizat de PSD în 9 iunie 2018 în Piața Victoriei au participat aproximativ 180.000 de oameni, îmbrăcați cu tricouri sau bluze albe, pentru a protesta față de „abuzurile” din justiție. Pentru acest eveniment, clădirea Guvernului a fost acoperită cu un uriaș steag tricolor.

Într-un discurs de 40 de minute, liderul de atunci al PSD, Liviu Dragnea, susținea că statul paralel a ajuns la un nivel „inacceptabil” și că este hotărât să meargă „până la capăt”. „E o frăție josnică, o cârdășie periculoasă, un contract care vrea să scoată democrația din joc. Acesta e portretul statului paralel. Putem să-i spunem simplu, Securitatea”, a clamat atunci Liviu Dragnea în fața oamenilor aduși cu autocarele la miting.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS