12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDan Barna, la Craiova: "România are o mare şansă, de a avea un tur doi fără PSD

Dan Barna, la Craiova: „România are o mare şansă, de a avea un tur doi fără PSD

Candidatul Alianţei USR PLUS la Preşedinţia României, Dan Barna, a fost astăzi, la Craiova, pentru a-şi prezenta programul politic şi a sta de vorbă cu alegătorii.

În Piaţa „Mihai Viteazul”, acesta şi-a făcut poze cu simpatizanţii, fiind surprins cu un fular al echipei de fotbal Universitatea Craiova la gât.

Barna, despre el la persoana a treia

La conferinţa de presă care a urmat, Barna a făcut câteva afirmaţii pe care le-a considerat importante pentru ultimele zile de campanie. „Pentru prima dată după 30 de ani, România are o mare şansă, de a avea un tur doi fără PSD. Un tur doi în care putem discuta despre ceea ce înseamnă viitorul României. Sunt foarte optimist asupra rezultatului, sunt convins că turul doi va fi între Klaus Iohannis şi Dan Barna şi va fi un tur doi în care vom putea discuta deschis şi transparent într-o dezbatere publică, în faţa cetăţenilor, despre cum trebuie să arate România în următorii cinci ani”, a afirmat Dan Barna.

Candidatul USR PLUS a spus că, în ciuda debarcării guvernului PSD, spiritul lui Liviu Dragnea „se află pe buletinul de vot”. „Se numeşte Viorica Dăncilă şi de aceea vă încurajez pe toţi să mergeţi la vot”.

Barna aşteaptă „depesedizarea” României

Barna a spus că aşteaptă de la proaspătul premier şi noul guvern „să înceapă acţiunea de depesedizare a României”. Întrebat ce-i reproşează preşedintelui Klaus Iohannis din actualul mandat, el s-a limitat să spună cum ar trebui să acţioneze viitorul preşedinte al României. „Eu cred că România are nevoie de un preşedinte prezent şi activ în dezbaterea temelor importante ale societăţii, un preşedinte care să vorbească despre păduri, care să vorbească şi să exprime direcţii în ceea ce înseamnă educaţia, un preşedinte care să ceară guvernului să demareze acele autorstrăzi despre care tot vorbim de 30 de ani dar care nu se mai întâmplă să apară, chiar dacă aprobăm legi în parlament. Acestea sunt teme pe care un preşedinte trebuie să şi le asume şi despre care trebuie să vorbească. România are nevoie, de fapt, de viziune”, a afirmat Barna.

În lipsă de contracandidaţi doritori, Barna face dezbatere cu cetăţenii

Referitor la faptul că în această campanie nu au existat dezbateri între candidaţi, preşedintele USR a subliniat că este gata să participe la dezbateri cu oricare dintre principalii săi contracandidaţi, Klaus Iohannis sau Viorica Dăncilă. În caz că acest lucru nu se va întâmpla, el va organiza vineri o dezbatere cu cetăţenii, care va avea loc live pe internet şi la care „oricine va avea acces”.

Barna; PSD-ul nu trebuie să aibă timp să capete din nou sânge în obraji

La întrebările jurnaliştilor, el a răspuns că în ultimii cinci ani preşedintele a avut o implicare „mult prea limitată” în temele importante ale societăţii, astfel încât diverşi „politichişti” au avut pretenţia că ei conduc România. Spre finalul conferinţei, comentând acordul politic cu PNL, Barna a ţinut să sublinieze că tema anticipatelor „este de actualitate şi rămâne pe masă”. Aceasta pentru că „nu trebuie să dăm PSD-ului timp să se refacă, să-şi revină, să capete din nou sânge în obraji”. Anticipatele ar trebui să fie o temă de discuţie imediat după alegerile prezidenţiale, astfel încât să aibă loc în preajma alegerilor locale. Alegeri locale care ar trebui să aibă două tururi de scrutin, a mai subliniat Barna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS