25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalLudovic Orban: Guvernul va fi votat de 237-243 de parlamentari

Ludovic Orban: Guvernul va fi votat de 237-243 de parlamentari

Ludovic Orban, premierul desemnat Ludovic Orban estimează că Guvernul va fi votat, luni, în plenul reunit de 237-243 de parlamentari, inclusiv de la PSD. Orban a evitat să spună dacă parlamentarii PRO România care vor vota Guvernul vor trece la PNL, dar a precizat că a avut o relație cât se poate de bună de-a lungul timpului cu Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin.

Estimare de voturi între 237 – 243

Sunt încrezător că va exista o majoritate a parlamentarilor care vor pune interesul României pe primul loc și vor renunța la atitudinea de boicotare, de neînțeles. Nu îmi amintesc vreun vot de învestire a unui guvern în ultimii 30 de ani care să fi fost boicotat de două grupuri parlamentare.
Este o premieră, un boicot jenant, rușinos, care aruncă o imagine extrem de negativă asupra celor care au ales calea boicotului. Arată dispreț față de o atitudine a statului.

Premierul susţină că a purtat negocieri privind exercitarea votului, fiind foarte încrezător

Am purtat negocieri privind exercitarea votului. Vom vedea ce se va întâmpla după vot. Vom vedea ce se va întâmpla după vot.Întrebat dacă PNL are porțile deschise pentru parlamentari Pro România: Vom vedea după vot, deja îmi puneți întrebări pentru ce se va întâmpla după vot.

Întrebat dacă vor fi parlamentari din PSD care vor vota guvernul, acesta a răspuns prompt „Da. Vom vedea câți la momentul votului.”
Ludovic Orban a susţinut că nu acceptă ca miniştrii propuşi de el să fie evaluaţi de PDS.

Nu accept ca PSD să-mi evalueze miniștrii, pentru că a votat politic, fără legătură cu valoarea miniștrilor. Mergem cu guvernul anunțat.
Există parlamentari Pro România și care au locuri pe listele PNL la parlamentarele de anul viitor? Îmi cereți să anticipez, haideți să vedem după votul de învestitură.
În privința lui Sorin Cîmpeanu, a lui Daniel Constantin, am avut o relație cât se poate de bună de-a lungul timpului. Dl Ponta s-a pronunțat, ce să mai vorbesc cu el pe tema asta.

Întrebat dacă a discutat cu Mihai Tudose, acesta a susţinut că a purtat discuții cu mulți parlamentari, dar și cu europarlamentari.

Avem două absențe motivate, doi colegi cu probleme de sănătate (un senator USR și unul ALDE).Creșterea datoriei publice în 2019 s-a accentuat, e clar că dimensionarea cheltuielilor bugetare nu a ținut cont de veniturile reale, iar guvernul a fost nevoit să se împrumute foarte mult.
Avem în vedere o rectificare bugetară vitală, există instituții care nu pot încheia anul fără această rectificare.
Dl Cuc îl osifică azi pe dl Narcis Neaga la CNAIR, ca informație de ultimă oră. Există proceduri viciate zilele acestea pentru fixarea pe poziții a oamenilor PSD, care vor să saboteze guvernul nou. Se șterg urme de ilegalități.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS