5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaVot simbolic primit de premierul Boris Johnson în Parlamentul britanic

Vot simbolic primit de premierul Boris Johnson în Parlamentul britanic

Parlamentul britanic a aprobat joi planul de guvernare al premierului Boris Johnson, printr-un vot simbolic, care nu contribuie semnificativ la întărirea autorităţii premierului în privinţa Brexitului sau la încheierea crizei politice din ţară, relatează Reuters.

Parlamentarii au votat de la 310 la 294 în favoarea agendei legislative propuse de Johnson care i-a cerut reginei Elisabeth a II-a să anunțe în numele său săptămâna trecută într-o ceremonie fastuoasă. Cu toate acestea, rezultatul nu îmbunătățește poziția lui Johnson în Parlament, unde îi lipsește o majoritate totală și nu este în măsură să-şi asigure aprobarea legislației – inclusiv legea necesară pentru a implementa acordul Brexit convenit cu UE – fără sprijinul opozanților.

Johnson a câștigat votul cu sprijinul aliaților care i-au susținut conducerea pe alte subiecte decât Brexit – problema cheie care va defini viitorul său în funcția de prim-ministru. UE are în vedere o cerere din partea britanică de a întârzia Brexit-ul.

Johnson nu dorește o prelungire, dar a fost forțat să ceară una în conformitate cu o lege adoptată împotriva voinței sale de către rivalii politici și rebelii din cadrul propriului său partid.

Bruxelles-ul trebuie să acorde o prelungire, ceea ce înseamnă că Johnson nu are nicio cale evidentă de a-și da angajamentul de a părăsi UE la 31 octombrie „a face sau a muri”.

Sursareuters

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS