10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeputaţii jurişti au respins proiectul USR de desfiinţare a Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie

Deputaţii jurişti au respins proiectul USR de desfiinţare a Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, raport de respingere asupra proiectului de lege al USR care vizează desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor în justiţie (SIIJ), informează Mediafax.

Comisia juridică a Camerei a respins iniţiativa USR privind desfiinţarea SIIJ Raportul de respingere a iniţiativei legislative a fost adoptat cu 12 voturi „pentru” şi 10 „împotrivă”. Raportul urmează să ajungă într-unul din plenurile Camerei Deputaţilor pentru a fi votat, în calitate de prim for sesizat. În cadrul dezbaterilor din Comisia juridică a fost amintit şi proiectul de raport MCV care este critic la adresa existenţei Secţiei de investigare a infracţiunilor în justiţie (SIIJ), precum şi despre faptul că Bulgaria ar putea să iasă de sub incidenţa Mecanismului de Verificare şi Cooperare. Liberalul Ioan Cupşa a vorbit şi despre posibile intimidări ale magistraţilor şi despre faptul că Secţia a fost creată pentru a controla justiţia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS