18.5 C
Craiova
miercuri, 27 mai, 2020
Știri de ultima oră Politica National Orban este încrezător că partenerii care au contribuit la moțiunea de cenzură vor susține învestirea guvernului

Orban este încrezător că partenerii care au contribuit la moțiunea de cenzură vor susține învestirea guvernului

Premierul desemnat, Ludovic Orban, s-a declarat încrezător, miercuri, că partenerii care au contribuit la succesul moţiunii de cenzură vor susţine învestirea Cabinetului său în Parlament, pentru că altfel rămâne la putere Viorica Dăncilă.

”Sunt încrezător că partenerii care au contribuit la moțiunea de cenzură vor susține învestirea guvernului în Parlament, pentru că altfel rămâne la putere Dăncilă, nu văd motive să nu susțină. Noi ne-am asumat răspunderea guvernării, am anunțat acest lucru de la debutul negocierilor, am făcut ce am spus, există un premier, nu văd piedici pe care să nu putem trece pentru a nu obține majoritate (…) Noi suntem deschiși la un dialog, la găsirea celor mai bune soluții, România să beneficieze de o majoritate parlamentară, pentru a-i evacua pe cei care se află azi la butoane și care pe ultima sută de metri dau țeapă peste țeapă”, a declarat Ludovic Orban.

El a adăugat că, deocamdată, „nu ia în calcul nimic” cu privire la participarea unui alt partid la guvernare alături de PNL

Premierul desemnat a anunţat că joi va avea o discuţie oficială cu delegaţia ALDE. Orban a spus că echipele de negociere vor aborda individual parlamentari social-democrați care nu agreează ”deviaționismul grav” al PSD, fără a putea deocamdată spune pe câți PSD-iști ar putea conta.

„Cu siguranță vom discuta și cu parlamentarii PSD. Știți că am format echipe de negociere la nivelul Camerei și la nivelul Senatului, vor aborda individual, și cu parlamentarii despre care știm că nu agreează, ca să spun așa, deviaționismul grav al conducerii PSD și care ar putea să voteze pentru ceea ce este bine pentru România”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri la Parlament, întrebat dacă vor fi negocieri și cu parlamentarii PSD în vederea susținerii noului Executiv.

De asemenea, Orban a mai spus că PNL votează alegerea primarilor în două tururi.

Orban a declarat, de asemenea, că va avea joi o discuție oficială cu delegația ALDE.
”Suntem la debutul discuției și în funcție de cum vor decurge discuțiile, vom ajunge la un comun acord”, a mai afirmat Ludovic Orban, miercuri la Parlament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Un gorjean, vindecat de COVID 19, a jucat hora,...

Un bărbat a jucat hora, miercuri, în fața Spitalului COVID din Târgu-Cărbunești, bucuros că s-a vindecat de coronavirus și a fost externat....