12.1 C
Craiova
vineri, 5 iunie, 2020
Știri de ultima oră Politica National Iohannis: Voi convoca partidele la prima rundă de consultări

Iohannis: Voi convoca partidele la prima rundă de consultări

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut joi, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, după ce moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a fost adoptată de Parlament. Șeful statului a anunțat că vineri la ora 11.00 convoacă partidele la prima rundă de consultări.

„Căderea guvernului PSD este reacţia societății față de abuzurile şi incompetenţa acestui guvern. Succesul moţiunii confirmă un proces care a început odată cu votul din 26 mai.
Acest proces se numeşte intrarea în istorie a PSD. Felicit PNL pentru iniţiativa acestei moţiuni de cenzură, pentru efortul de a găsi susţinere şi sprijin. Felicit şi celelalte partide din opoziţie care au pus umărul la eşuarea acestui guvern pesedist. Românii au cerut căderea guvernului PSD. Este un semn de maturitate politică, pentur că orice zi cu guvernul Dăncilă ar fi însemnat încă o zi pierdută pentru România.

Voi convoca partidele la prima rundă de consultări mâine, începând cu ora 11.00, pentru că avem urgentă nevoie de un nou guvern. Cea mai bună soluţie este întoarcerea cât mai rapidă la votul cetățenilor, adică alegeri anticipate. Se poate face doar dacă exista un consens. Din acest moment, prioritară devine punerea în aplicare a celei mai bune soluții constituţionale. Bătălia cu PSD nu s-a încehiat aici. Este esenţial ca românii să iasă în număr mare la vot”.

După adoptarea moțiunii de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă, jocul politic se mută la Cotroceni la pachet cu întreaga responsabilitate pentru conducerea țării.
Președintele trebuie să decidă dacă va pune în brațe guvernarea liberalilor sau le va oferi lui Cioloș și Barna ocazia să facă anticipatele pe care le doresc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Atenție la trecerile de pietoni de pe strada Râului!

La trecerile de pietoni de pe strada Râului din Craiova au fost aplicate marcaje termoplastice antiderapante pentru a spori vizibilitatea șoferilor și siguranța pietonilor.

ȘTIRI GdS

Coronavirus în lume: Brazilia a devenit a treia țară...

Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 a depășit pragul de 6,7 milioane, la nivel mondial, din acestea aproape jumătate reprezentând pacienți care...

Atenție la trecerile de pietoni de pe strada Râului!

La trecerile de pietoni de pe strada Râului din Craiova au fost aplicate marcaje termoplastice antiderapante pentru a spori vizibilitatea șoferilor și siguranța pietonilor.

Atacatorii din Rovine, la judecată

Atacatorii din Rovine, la judecată.
00:00:59

Scandalul hranei de la SJU Craiova: Firmele „se mănâncă”...

Conflictul privitor la contractarea serviciului de hrană de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova continuă. După mai multe atacuri lansate...

Laptele, singurul aliment complet

Bem lapte din prima şi până în ultima zi a vieţii noastre şi bine facem. Laptele este singurul aliment complet.

Tehnici de înmulţire a plantelor

Există mai multe tehnici de înmulţire a plantelor, iar unele plante se pot înmulţi prin mai multe metode. Plantele...