14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalTraian Basescu, despre scandalul Giuliani-Biden: Procurorii-șefi nu au fost numiți la presiunea SUA

Traian Basescu, despre scandalul Giuliani-Biden: Procurorii-șefi nu au fost numiți la presiunea SUA

Traian Băsescu spune că nu știe despre eventuale afaceri ale familiei fostului vicepreședinte american Joe Biden în România, deși era foarte bine informat în calitate de președinte la acea dată.

El a precizat că nu vede nimic în neregulă dacă fiul lui Biden i-ar fi oferit consultanță omului de afaceri Puiu Popoviciu, condamnat într-un dosar de corupție. Pe de altă parte, fostul șef de stat a declarat că administrația Obama-Biden nu a avut niciun fel de legătură cu numirea procurorilor șefi de la București.

Declarațiile lui Traian Băsescu vin în contextul în care Rudolph Giuliani, avocatul președintelui Donald Trump, a sugerat că Joe Biden, vicepreședinte al SUA în timpul Administrației Obama, ar fi făcut diverse presiuni în România, pentru a obține diferite avantaje, fie ele financiare sau politice. Remarca lui Giuliani vine ca replică la atacurile lansate de democrați împotriva lui Donald Trump, care este acuzat că ar fi încercat să obțină diferite avantaje de la Ucraina și președintele Zelenski împotriva adversarilor săi din politica internă.

Citeşte continuatea aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS