11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaDacian Cioloș, critic cu funcționarii din administrație: ”Nu iau decizii în interesul cetățenilor, ci în interesul celor care i-au numit”

Dacian Cioloș, critic cu funcționarii din administrație: ”Nu iau decizii în interesul cetățenilor, ci în interesul celor care i-au numit”

Președintele partidului Plus, Dacian Cioloș a fost prezent sâmbătă la Craiova, unde a avut o întâlnire cu agricultorii din regiune. Cioloș a precizat că producătorii locali au cerut idei și modalități pentru a-și valorifica produsele. În acest context, Cioloș a precizat că ”resursele care sunt alocate agriculturii vor fi mai bine utilizate dacă vom avea o administrație publică performantă, cu oameni competenți și cu oameni cinstiți”.

Întânirea lui Dacian Cioloș cu agricultorii din regiunea Olteniei a avut loc la Centrul Multifuncțional Craiova. La ieșirea de la discuții Cioloș a precizat că agricultorii din Dolj au cerut în primul rând soluții și idei, decizii și modalități prin care să poată să își vândă mai bine producția și să poată să trăiască mai bine din producția agricolă.

”Lucrurile au evoluat în multe ferme, în sensul că multe ferme s-au dotat a crescut productivitatea, dar rămâne aceeași problemă a valorificării produselor. Au fost și reprezentanți ai unor cooperative, oameni producători care s-au unit ca să comercializeze produse și au ajuns la concluzia că ar avea nevoie de un sprijin din partea statului ca ei să poată angaja experți în marketing sau în comercializare sau în procesare”, a declarat Dacian Cioloș.

”Au fost numiți, acolo, politic”

În contextul discuțiilor despre domeniul agricol, președintele Plus a criticat angajații din administrațiile publice. El a precizat că funcționarii publici nu iau decizii în interesul cetățeanului.

”Resursele care sunt alocate agriculturii vor fi mai bine utilizate dacă vom avea o administrație publică performantă, cu oameni competenți și cu oameni cinstiți. Cele două mari defecte ale administrației noastre sunt că nu întodeauana sau în cea mai parte avem responsabili în administrație oameni care nu sunt profesioniști și competenți. Au fost numiți politic acolo și nu iau decizii în interesul cetățeanului ci în interesul celor ce i-au numit. Sau mai mult, în unele cazuri avem chiar corupție care face ineficientă utilizarea și gestionarea resurselor statului”, a spus Cioloș.

Președintele Plus a spus că obiectivul partidului pe care îl repezintă va fi acela de a promova în funcții acei funcționari publici care își fac treaba onest și transparent.

”Noi avem un obiectiv în programul nostru politic care vizează profesionalizarea administrației publice, care vizează depolitizare, transparentizare, digitalizarea administrației publice, selectarea și promovarea funcționarilor pe criterii de competență, în mod transparent cu o perspectivă de carieră pentru funcționarii publici, tăind legăturile între modul în care se va face selectarea acestor funcționari și apoi promovarea lor în funcțiile publice. Vrem să tăiem implicarea partidelor politice prin miniștri și secretarii de stat și aparatul acesta de stat care trebuie să lucreze în interesul cetățeanului și nu în interesul ministrului care i-a numit. Atât timp cât avem structuri administrative politizate vedem lipsa lor de eficiență care duce piederi de vieți omenești, la propriu.

Vrem să dăm o șansă acelor funcționari publici care își fac treaba în mod competent, onest și transparent și care lucrează în interesul cetățeanului, Acei funcționari publici trebuie să fie cei care conduc administrația publică și nu cei numiți pe criterii politice”, a mai spus Dacian Cioloș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS