14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaOlguța și Stroe se atacă furibund pe internet

Olguța și Stroe se atacă furibund pe internet

Scandal uriaş între doi parlamentari de Dolj. Deputatul PSD, Olguţa Vasilescu, a sărit la gâtul deputatului PNL, Ionuţ Stroe, despre care a dat detalii din viaţa personală fără o legătură relevantă cu subiectul în discuţie. 

Dar ce a stârnit mânia deputatei PSD? Totul a plecat de la o postare a acesteia pe Facebook despre preşedintele României, Klaus Iohannis, care, prezent la Craiova weekendul trecut, a acuzat PSD că a minţit atunci când a promis autostrăzi, inclusiv drumul expres Craiova – Piteşti.

Furioasă, Olguţa Vasilescu l-a altoit pe preşedinte în stilu-i caracteristic:

„Klaus, neamțule care te dai «oltean», ți-a plăcut drumul până la Craiova? Îţi garantez că dacă semnai să fiu ministru la Transporturi, până acum era jumătate făcut! #tuceaifacutinultimiicinciani?“, a scris Lia Olguța Vasilescu, pe Facebook, legat de drumul expres. 

Stroe intervine și o pățește

Ionuţ Stroe s-a simţit dator să-l apere pe Iohannis şi i-a dat replică Olguţei, tot pe Facebook:

„Incredibil tupeu la pesediști! Avea dreptate președintele Iohannis: PSD face autostrăzi doar din pix. Și aș adăuga: și le fac doar din gură. Doamna Olguța Vasilescu speră că scandalul îi va salva. Dar nu și de asta. Până aici! PSD, cu Olguța la vârful partidului, nu a făcut nimic. Vreo 3 ani la guvernare. Craiova e izolată. Transportul e gâtuit. Firmele se feresc să investească la noi. Am ajuns, la Craiova, să avem majoritar angajați doar la stat pentru că nimeni nu mai investește. Un oraș care era altădată un puternic centru industrial și economic“, a scris Stroe. 


Ghinion, vorba preşedintelui pe care îl apără. 
Și asta pentru că Olguţa s-a dezlănţuit furibund şi, într-un text fără prea mare legătură cu subiectul în sine, l-a mitraliat pe deputatul PNL numindu-l „râmă“ şi dând detalii din viaţa personală a acestuia. 

Cazanul cu lături

„Unei râme…“. Aşa începe textul Olguţei. Apoi continuă.  „Un individ mărunt cu pretenții mari a plătit împotriva mea un text pe facebook ca să îi arate lui Johannis cum îi ia el «bărbătește» apărarea. Chiar și plătită, sponsorizarea nu trece de vreo douăzeci de distribuiri, iar textele lui, deși se visează ministru, nu trec de mai mult de 20 de like-uri de obicei. Bineînțeles, comentariile la postare duc la presupuse momente bahice în ceea ce mă privește. Ca să ne înțelegem, ȘTIU că omul, care se vedea primar la Craiova acum câțiva ani, plătea postaci care să scrie că din cauza mea s-a închis spitalul de Urgență, fiindcă aș fi ajuns acolo în comă alcoolică. Orice om zdravăn la cap înțelege că dacă s-ar fi întâmplat asta aș fi fost pe toate televiziunile naționale, ar fi aflat toate cadrele medicale din spital care sunt vreo câteva sute și nu doar zvonacii lui plătiți de la partid. Știam asta și când partidul lui a intrat în opoziție și a venit să mă roage să îi păstrez nevasta, pe care o făcuse directoare, în funcție. I-am zis că noi nu am venit chitiți să dăm afară angajați sau directori, așa cum a făcut Boc într-o noapte. Mai recent, mi-a transmis printr-o cunoștință, eu ministru fiind și femeia oarecum în subordinea mea, că mă roagă să o destitui din funcție, de data asta. Nu vă închipuiți că, între timp, aflase că nu e bine să umpli sectorul bugetar cu neveste și își schimbase principiile. Nu! O găsise pe doamnă cu un oarecare amic de familie în ipostaze de nediscutat în public. Și îmi transmitea că mai bine mor copiii de foame decât să rămână fosta consoartă pe funcție. I-am transmis, la rândul meu, că rolul meu nu e să sancționez nevestele care pun coarne și că, dacă își vede de slujba ei, nu am nimic cu ea. Acum revine râma cu invectivele, «îmbărbătat» de procentele electorale, și mă trage la răspundere pentru ce aș fi făcut sau nu prin Craiova. Am un singur mesaj pentru tine, râmă: nici tu, nici colegii tăi de partid nu puteți arăta, în județul Dolj și în Craiova, măcar o lacră de gard văruită de voi în ultimii 30 de ani! Nu mai vorbesc că ați avut doi miniștri la Transporturi, din județ, plus șeful de partid, care nu au facut un centimetru pătrat de asfalt! Rămâne cum am stabilit: ai fost și ai rămas o râmă!“.


Acesta este textul postat de Olguţa Vasilescu. 

Stroe: Vine rapid momentul în care ne vom despărți de acești politicieni care nu fac decât să umple de murdărie viața publică

Stroe a replicat şi el. „Limbajul acesta e o zonă unde nu am expertiză. Politica nu este o emisiune de cancan și de scandal, așa cum o fac unii, care se coboară atât de jos. Cu injurii, atacuri la persoană, aberații. Mă cunoașteți: eu nu am să merg după ea. Nu răspund acestor atacuri. Și cred că foarte mulți oameni nu mai vor așa ceva. Obligația acestor politicieni este mai degrabă să vorbească despre lucrurile asumate pe care nu și le-au onorat. Societatea se schimbă. Vine rapid momentul în care ne vom despărți de acești politicieni care nu fac decât să umple de murdărie viața publică. Cred într-o Craiovă care are nevoie să redevină un oraș dezvoltat și civilizat“, a spus Stroe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS