Acasă Politica National ALDE va face grup comun cu Pro România

ALDE va face grup comun cu Pro România

-

Deputaţii ALDE vor face grup mixt cu partidul lui Victor Ponta, deoarece au rămas fără grup parlamentar după demisia a cinci parlamentari ai formațiunii a precizat, miercuri, Călin Popescu Tăriceanu.

”În urma acestei decizii ( demisia unor deputați ALDE- n.red) pe care au comunicat-o la nivelul Camerei Deputaților, ne-am aflat în situația ca grupul să nu mai poată funcționa pentru că nu mai e respectat numărul de 10 parlamentari și, ca urmare, decizia noastră a fost de a-i exclude de la conducerea organizațiilor”, a susținut liderul ALDE.


El a mai spus că, pe termen lung, se are în vedere funcționarea deputaților ALDE în același grup cu cel al partidului Pro România. ”Soluția de perspectivă este de funcționa într-un grup mixt. Am discutat cu cei de la Pro România și vom avea un grup. Este o pierdere pe care o regret”, a mai comentat Tăriceanu.

Liderul formațiunii a mai spus că este vorba despre un plan mai amplu prin care se dorește ”anihilarea” ALDE și aservirea PSD-ului pentru a o ajuta pe Viorica Dăncilă să aibă majoritatea atunci când va veni cu noua formulă guvernamentală în Parlament.

El a acuzat din nou politica de racolare pe care o duce Dăncilă și a precizat că decizia de astăzi a Curții Constituționale sancționează acest stil de a face politică și o obligă să vină în Parlament.

ȘTIRI VIDEO GdS

O tânără a distrus peretele unui imobil, după un accident rutier

O tânără de 18 ani, care obţinuse permisul auto în urmă cu o lună, a distrus peretele unei gospodării din localitatea Chiuza, după ce maşina pe care o conducea a ieşit de pe şosea şi s-a înfipt în imobil.