17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalAmbasadorul Japoniei le-a bătut obrazul autorităţilor române pentru lipsa de respect

Ambasadorul Japoniei le-a bătut obrazul autorităţilor române pentru lipsa de respect

Ambasadorul Japoniei le-a bătut joi obrazul, în mod diplomatic, autorităţilor române pentru lipsa de respect arătată de Guvern anul trecut, potrivit stirile protv.

Când premierul nipon Shinzo Abe a venit la Bucureşti într-o vizită istorică, premierul României tocmai îşi dădea demisia aşa că l-a lăsat baltă în aeroport pe omologul său japonez. Şi nici un oficial român nu şi-a cerut scuze public. Ambasadorul Japoniei s-a aflat joi la un eveniment organizat de ministerul pentru Mediul de Afaceri ca să încurajeze firmele româneşti să exporte mai mult. Inclusiv în Japonia.

Cunoscuţi pentru onoarea şi diplomaţia ireproşabile, japonezii nu au uitat momentele jenante prin care a trecut prim-ministrul lor Shinzo Abe anul trecut. Pe 16 ianuarie era programată vizita sa istorică la Bucureşti, dar premierul Mihai Tudose şi-a dat demisia chiar atunci şi a lăsat delegaţia omologului sau pe mâna unui vicepremier.

Deşi a trecut de atunci un an şi jumătate de atunci, nimeni nu şi-a cerut scuze din partea Guvernului. Ambasadorul ţării asiatice a atras atenţia că nu au uitat.

Citeşte continuarea pe Protv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS