16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalGuvernul a sesizat CCR în legătură cu un posibil conflict juridic

Guvernul a sesizat CCR în legătură cu un posibil conflict juridic

Curtea Constituţională a României a înregistrat sesizarea pentru Guvernul în legătură cu un posibil conflict juridic de natură constituţională între Executiv şi preşedintele României pe tema refuzului şefului statului de numire a miniştrilor interimari. Informația a fost confirmată de premierul Viorica Dăncilă, scrie HotNews.

Am văzut reacția domnului președinte, aștept ca domnul președinte să vină cu o decizie care să arate că România va fi o țară normală”, a spus Dăncilă, care a adăugat că, dacă Iohannis va veni cu propunerea pentru miniștrii interimari, atunci ”o parte din sesizare nu-și va mai avea obiectul

Șeful statului ar urma să susțină declarații de presă la ora 18.00. Miercuri, Dăncilă a anunţat că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională pe această temă. 

Este absolut incalificabil modul în care candidatul Iohannis se foloseşte de tribuna oficială a Administraţiei Prezidenţiale pentru a-şi lansa mesajele de campanie. Miercurea trecută refuza nejustificat numirea de miniştri în Guvernul României. O săptămână mai târziu, domnul Iohannis blochează din nou numirea miniştrilor interimari în Guvernul României, refuzând de data aceasta să dea un răspuns. Suntem într-o situaţie fără precedent, o situaţie de confuzie şi dezechilibru generată de comportamentul iresponsabil şi egoist al preşedintelui. Domnul preşedinte Iohannis are obsesia blocajelor. (…) Guvernul României va sesiza Curtea Constituţională pentru a reclama un conflict juridic cu şeful statului, a susţinut Dăncilă la sediul PSD.

Pe de altă parte, Dăncilă a precizat astăzi că nu a depus încă nicio plângere penală împotriva șefului statului, așa cum anunțase la ședința Comitetului Executiv, pentru declarațiile acestuia potrivit căruia guvernul este corupt.

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS