20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalIohannis: Guvernul PSD a făcut mult rău României

Iohannis: Guvernul PSD a făcut mult rău României

Klaus Iohannis critică Guvernul PSD și este convins că românii își doresc o altă guvernare. Președintele României garantează că românii vor avea o guvernare responsabilă, informează hotnews.ro

Iohannis o lasă pe Viorica Dăncilă să mai aștepte răspunsul în privința ministrilor interimari. Acesta lansează încă un atac la adresa Guvernului.

„Guvernul PSD a făcut mult rău României și ar fi trebuit să plece demult. Românii își doresc o altă guvernare responsabilă și o vor avea”, a spus șeful statului, criticând executivul că nu a luat măsurile ce se impuneau în cazul Caracal și că „a umplut țara de incompetenți”, a declarat Președintele României.

Iohannis: corupția, indiferența, au dus la un deznodământ cutremurător

Klaus Iohannis reamintește tragedia de la Caracal, acolo unde s-au arătat disfuncționalitățile unor instituții ale statului. Acesta a ținut să precizeze că viața cetățenilor nu se află în mâinile statului.

Incompetența, lipsa unor proceduri clare, corupția, indiferența, toate acestea au dus la un deznodământ cutremurător: incapacitatea statului de a salva viețile propriilor cetățeni. Am cerut Guvernului ca până la finalul lunii august să adopte o serie de măsuri astfel încât, în situații precum cea de la Caracal, să nu mai existe întârzieri criminale în acțiunea organelor statului. Am și indicat Guvernului în ședința CSAT din 30 iulie ce măsuri esențiale ar trebui luate cu prioritate.

Președintele României este convins că PSD este mult prea preocupat de crizele interne și că Guvernul României continuă să ignore rezolvarea urgențelor care sunt importante pentru cetățeni.

Am văzut doar câteva măsuri punctuale, luate la cald, sub presiunea publică, și grija de a muta șefi de la o instituție la alta, fără să-i sancționeze pentru incompetența lor. Așa cum ne-a arătat în nenumărate rânduri, PSD este specialist în a tărăgăna lucrurile, sperând ca oamenii să uite cui îi revine, de fapt, responsabilitatea, a mai adăugat acesta.

Propunerile pentru posturile de miniștri interimari, în stand-by

Propunerile pentru posturile de miniștri interimari, după retragerea ALDE de la guvernare, sunt Nicolae Bădălău la Energie, Ioan Deneș la Mediu și Ștefan Radu Oprea la Relația cu Parlamentul.


Președintele Klaus Iohannis a anunțat, în urmă cu o săptămână, că respinge „în integralitate” remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, spunând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile. În schimb, președintele nu a făcut nicio referire la interimarii propuși de Viorica Dăncilă pentru portofoliile rămase libere după ieșirea ALDE de la guvernare.


Viorica Dăncilă spunea marți că încă așteaptă de la Klaus Iohannis un răspuns privind miniștrii interimari 

”Aștept din partea președintelui Iohannis un răspuns privind propunerile de miniștri interimari pentru Energie, Mediu și relația cu Parlamentul. Au trecut deja câteva zile. Încă mai sper ca domnul Iohannis să dezvolte capacitatea de a înțelege că blocarea Executivului nu ajută guvernarea și stabilitatea țării. Așa cum încă mai sper să realizeze că vendetele cu care ne-a obișnuit fac rău în primul rând oamenilor, și nu adversarilor dumnealui politici”, a declarat Premierul României.


Ea a făcut un apel către Iohannis „să nu se mai ambiționeze să refuze miniștrii fără temei, pentru că un adevărat șef de stat nu își exercită niciodată puterea în moduri distructive și contraproductive pentru țara lui”.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS