Acasă Politica National Luni începe sesiunea parlamentară de toamnă

Luni începe sesiunea parlamentară de toamnă

-

Deputații și senatorii se întorc luni în Parlament pentru a începe sesiunea parlamentară de toamnă. Aceștia vor alege noua componență a Birourilor Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului.

Un nou președinte al Senatului va trebuie ales în cazul în care Călin Popescu Tăriceanu va demisiona din funcție.
Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului se întrunesc luni de la ora 13.00.

Grupurile parlamentare ale partidelor se întrunesc pentru a desemna noii lideri de grup și pe cine vor susține la conducerea Senatului, după o eventuală demisie a liderului ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Tot luni, partidele vor nominaliza pe cine vor susține ca președinte al Senatului.
Social-democrații au ca posibile variante pentru șefia Senatului pe Cristian Dumitrescu sau Ecaterina Andronescu.
Surse politice au declarat că Biroul Executiv al PNL ar putea decide desemnarea Alinei Gorghiu pe această funcție.
Totodată, unele partide din Opoziție ar putea susține nominalizarea PNL. PMP și-a exprimat intenția în acest sens, conform surselor politice.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că în prima zi a sesiunii parlamentare va demisiona oficial din funcția de președinte al Senatului.

Nominalizările partidelor vor fi depuse la Biroul Permanent al Senatului iar propunerile vor fi trimise la plenul forului legislativ pentru vot.

ȘTIRI VIDEO GdS

Reacţia unui român prins de poliţia spaniolă pe stradă, fără motiv

Un bărbat român a fost prins pe strada Juan XXIII, din orașul spaniol Aviles și a fost luat la întrebări de către oamenii legii. În momentul în care polițiștii i-au cerut să justifice de ce se află acolo, românul a reacționat violent, potrivit articolului El Comercio.

Coronavirus România: Numărul cazurilor a ajuns la 5.467

Autoritățile au raportat vineri 265 cazuri noi de coronavirus în România, totalul infecțiilor ajungând la 5.467. Bilanțul infectărilor cu coronavirus de joi...