10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaConsilierii PNL Craiova acuză proasta gestionare a banilor publici

Consilierii PNL Craiova acuză proasta gestionare a banilor publici

Consilierii locali ai PNL au organizat miercuri o conferinţă de presă pentru a-şi exprima opiniile în legătură cu principalele probleme de actualitate ale oraşului. Consilierul Flavius Sirop s-a arătat deranjat că primăria creşte din nou salariile managerilor de la SRL-urile din subordine. Marcel Tănăsescu – RAT SRL, Alin Mărăcine – Pieţe şi Târguri SRL şi Vlad Butari – Salubritate SRL vor avea un salariu net lunar de 9.734 de lei.

Proiectele de hotărâre privind mărirea salariilor au mai fost pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local (CL) Craiova şi în luna iunie, dar au fost retrase înainte să intre la vot. „Sunt salarii chiar peste mediul privat. Unde este performanţa acestor directori? Autobuzele sunt tot cârpite, din maşinile de gunoi curge levigatul, în pieţe nu s-a investit de foarte mult timp, cu mici excepţii. Pentru asta trebuie să-i remunerăm? Eu cred că sunt plătiţi pentru campania la prezidenţiale. Noi încercăm să strângem semnăturile în stradă. La PSD însă e de sus în jos, se strâng prin reţeaua administrativă“, a spus Sirop.

Consilierul a comentat şi recentele evenimente de pe scena politică, cu ieşirea ALDE de la guvernare. „Sunt curios dacă au părăsit de tot guvernarea, adică de la ministere la nivel de deconcentrate. Şi dacă ALDE va vota alături de PNL în Consiliul Local Craiova“, a mai spus acesta.

Vor audit extern la Operă şi Filarmonică

La rândul său, consiliera Adriana Ungureanu (Vivien) s-a referit la două instituţii de cultură din subordinea CL, Filarmonica „Oltenia“ şi Opera Română Craiova, acuzând că aceste instituţii cheltuiesc foarte mulţi bani publici, dar fără rezultate. În special, a fost criticat evenimentul „The Artist Award“, un spectacol pentru care Opera Română a mai cerut o suplimentare de 1,12 milioane de lei la rectificarea bugetară. „Eu îi spun “tocăniţa culturală” pregătită pentru a sifona aceşti bani. Dăm bani pentru o firmă privată care organizează spectacolul. Practic, Opera s-a transformat în impresarul acelei case de producţie“, a spus Adriana Ungureanu.

Aceasta acuză că cele două instituţii de cultură, care primesc foarte mulţi bani din bugetul local, fac cheltuieli netransparente. „Părerea mea şi a colegilor mei liberali este că trebuie să cerem un audit extern pentru a vedea cum se cheltuiesc banii la Filarmonică şi Operă“, a mai afirmat aceasta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS