Acasă Politica Astrid Fodor rămâne primar al Sibiului

Astrid Fodor rămâne primar al Sibiului

-

Astrid Fodor a câştigat, astăzi, procesul cu Prefectura Sibiu, care a emis ordin de încetare a mandatului înainte de termen şi rămâne primar al oraşului.

Decizia este definitivă

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sibiu, Cornelia Prundaru, a declarat, astăzi, pentru corespondentul MEDIAFAX, că magistraţii au decis ca Astrid Fodor să rămână primar al oraşului Sibiu.

„Tribunalul Sibiu s-a pronunţat în dosarul nr. 2075/85/2019, în sensul că instanţa de judecată admite excepţia lipsei calităţii procesual pasive invocată de Instituţia Prefectului Judeţului Sibiu şi respinge acţiunea formulată de reclamanta Fodor Astrid Cora în contradictoriu cu aceasta pârâtă. Admite acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamanta Fodor Astrid Cora, în contradictoriu cu pârât Prefectul Judeţului Sibiu, şi în consecinţă anulează Ordinul nr. 262 din 03.07.2019 emis de Prefectul judeţului Sibiu, privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatatului Primarului Municipiului Sibiu, doamna Fodor Astrid Cora. Repune reclamanta în situaţia anterioară emiterii ordinului cu plata retroactivă a indemnizaţiei cuvenite de la emiterea ordinului până la repunerea efectivă în funcţie”, a spus Prundaru.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a lui Astrid Cora Fodor, pe vremea când aceasta era viceprimar, iar primar era actualul preşedinte, Klaus Iohannis.

Primarul a atacat în instanţă decizia prefectului

ANI(Agenţia Naţională de Integritate) a arătat că Fodor a deţinut simultan, în perioada septembrie 2012 – iulie 2014, funcţia de viceprimar al municipiului Sibiu şi membru al Consiliului de Administraţie la două unităţi de învăţământ din Sibiu. Raportul de evaluare al ANI a fost atacat de Astrid Cora Fodor, iar Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat dreptate. Decizia a fost, apoi, contestată la instanţa supremă de ANI. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul formulat de ANI împotriva sentinţei din 2 iunie 2016 a Curţii de Apel Alba Iulia. Secţia de contencios administrativ şi fiscal, a casat sentinţa atacată şi în rejudecare a respins acţiunea lui Fodor ca neîntemeiată.

Decizia pronunţată în 16 mai de instanţa supremă a rămas, astfel, definitivă, iar câteva zile mai târziu prefectul Sibiului de la acea vreme, Adela Muntean, a decis să emită ordin privind încetarea de drept înainte de termen a mandatului de primar a lui Astrid Fodor. Primarul a atacat în instanţă decizia prefectului, iar în 19 iulie s-a decis ca primarul suspendat să revină în funcţie până la soluţionarea dosarului care face obiectul contestaţiei.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

Cod galben de vânt şi ninsoare

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben de intensificări susținute ale vântului și precipitații moderate cantitativ, predominant sub...