8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaRomânia va primi imigranţi de pe nava Open Arms

România va primi imigranţi de pe nava Open Arms

România se numără printre țările care vor primi imigranți de pe nava caritabilă Open Arms, a declarat ieri premierul italian Giuseppe Conte, potrivit bbc.com.

Potrivit oficialului italian, cei 147 de migranți aflați la bordul navei vor fi preluați de Franța, Germania, România, Portugalia, Spania și Luxemburg.

Informația este cuprinsă într-o scrisoare pe care Conte i-a adresat-o ministrului de Interne, Matteo Salvini.

Prin intermediul acestei scrisori, premierul l-ar fi acuzat pe Salvini de lipsă de loialitate și susține că ministrul a devenit „obsedat” de ideea de a închide porturile italiene pentru navele care salvează refugiați.

Nava s-a aflat joi dimineață în apele teritoriale italiene, a declarat un purtător de cuvânt al misiunii caritabile spaniole Proactiva Open Arms. Pasagerii s-au aflat într-o situație incertă de la momentul în care au fost salvați din apele Mării Mediterane, la începutul lunii august.

Mai mult, actorul american Richard Gere le-a venit în ajutor acestora. Actorul le-a dus migranţilor apă şi mâncare şi a cerut să fie lăsaţi să coboare de pe vas.

Matteo Salvini a refuzat în repetate rânduri să permită debarcarea în Italia a imigranților salvați din Marea Mediterană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS