6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaMăsuri mai aspre contra infractorilor din UK

Măsuri mai aspre contra infractorilor din UK

Premierul britanic cere o revizuire a politicii privind condamnarea infractorilor periculoși. Noul plan prevede mii de polițiști în plus și puteri suplimentare pentru forțele de ordine. Pe de altă parte, Boris Johnson a anunțat reducerea restricțiilor privind obținerea vizelor pentru oamenii de știință.

Premierul Boris Johnson vine cu o nouă strategie de combatere a infracționalității în Marea Britanie. El a discutat cu reprezentanți ai poliției despre puterile sporite pe care această instuție le va primi, cum ar fi oprirea și percheziționarea persoanelor.

Premierul britanic a promis angajarea a 20.000 de polițiști în următorii ani pentru prevenirea și reducerea infracțiunilor cu violență. Aceștia vor patrula pe străzi. În ultimele săptămâni au avut loc mai multe atacuri cu arme albe asupra unor civili dar și asupra polițiștilor.

Boris Johnson a anunțat și crearea 10.000 de locuri în închisori, cu un cost de 2,5 miliarde de lire sterline.

Pentru a se asigura încrederea în sistem este necesar ca pedeapsa să fie pe măsura infracțiunii, a mai spus Boris Jonhson.

Axarea politicii sale pe combaterea infractionalității și pe probleme de ordin intern îninte de noua dată prevăzută pentru Brexit, 31 octombrie, a alimentat speculațiile legate de posibilitatea convocării alegerilor anticipate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS