Acasă Politica National Ministerul Finanțelor a împrumutat 460 de milioane de lei în două zile

Ministerul Finanțelor a împrumutat 460 de milioane de lei în două zile

-

Ministerul Finanțelor Publice a atras, vineri, 60 milioane de lei de la bănci, arată datele publicate de Banca Naţională a României (BNR), scrie ProTv.

Joi, Ministerul a împrumutat 400 de milioane de lei, la o dobândă de 4,27% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 146 de luni, mai arată datele BNR.

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 60 de milioane de lei, dar s-au primit oferte de 75 milioane de lei.

Ministerul Finanțelor Publice a planificat, în august 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 3,995 miliarde de lei, din care 200 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,3 miliarde de lei prin noi emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 495 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Faţă de luna iulie, împrumuturile programate de MFP în august sunt mai mici cu 215 milioane de lei, respectiv cu 5,1%. Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Raluca-Maria Nedelea

SursaProTv

ȘTIRI VIDEO GdS