11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalTaxa pe zahăr și reducerea numărului de secretari de stat mai așteaptă

Taxa pe zahăr și reducerea numărului de secretari de stat mai așteaptă

Guvernul nu va adopta, astăzi, Ordonanța privind taxa pe zahăr, creșterea accizei la țigări sau diminuarea numărului de secretari de stat. Consiliul Economic și Social (CES) a întors proiectul la Ministerul Finanțelor din lipsă de avize. Va intra în ședința de Guvern doar rectificarea bugetară, scrie HotNews.

Nu o să mai intre astăzi în ședința de Guvern. O să fie o discuție mai detaliată. Am văzut fel de fel de informații nejustiicate. Mă refer și la acciza pe tutun. Scrisoarea Comisiei Europene spune foarte clar că cel târziu 1 ianuarie 2020 este obligația de aplicare a acestei armonizări. Este o dorință de a duce în derizoriu, de a duce informații incorecte. O să comunicăm mai bine, mai clar, cu documente din partea Comisiei Europene, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

Referindu-se la taxa pe zahăr, el a spus că este solicitarea Ministerului Sănătății.

Apropo de zahăr, nu Ministerul Finanțelor este cel care aplică. Este solicitarea din partea Ministerului Sănătății, fundamentare studii comparative la nivel european. Am auzit dimineață un comentator de ocazie. Spunea că încurajăm consumul de alcool. Dacă întreaga Europă aplică o astfeld e politică de taxare, de impozitare ridicată pe zona de băuturi, înseamnă că Europa încurajează consumul de alcool? Ducem în derizoriu orice fel de astfeld e discuție care la nivel european și mondial au logică, a afirmat el.

Ministerul Finanțelor Publice a publicat, la începutul acestei săptămâni, un proiect de Ordonanță prin care se introduce taxa pe zahăr și crește acciza la țigarete. De asemenea, acesta mai are și alte prevederi: blocarea posturilor în administrație și servicii de telefonie mobilă.

Vezi articolul integral AICI

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS