11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePropuneri pentru interzicerea eliberării condiționate

Propuneri pentru interzicerea eliberării condiționate

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut joi ministrului Justiției, Ana Birchall, să vină de urgență cu propuneri pentru modificarea legislației astfel încât infracțiunea de răpire să fie mai bine definită, iar pentru cazurile grave să fie interzisă eliberarea condiționată.

Dăncilă a spus, la începutul ședinței de Guvern, că la Ministerul Justitiei a fost începută o analiză a legislației penale în cazul infracțiunilor grave și foarte grave.

„Va fi realizat un pachet cu propuneri de modificare și completare a legislației privind mai multe aspecte. Interzicerea posibilității de eliberare condiționată pentru infracțiuni grave și foarte grave, definirea mai clară a faptei de răpire, fenomen pe care-l constatăm din ce în ce mai des în ultimii ani față de persoane vulnerabile și stabilirea prin lege a unor limite de pedeapsă mai mari, clarificarea competențelor organelor judiciare și altor aspecte din legislație, astfel încât să preîntîmpinăm alte tragedii” a declarat Viorica Dăncilă.

Petiţie semnată de peste 60.000 de persoane

Ea a cerut ministrului Justiției să finalizeze această analiză în regim de urgență.
„Solicit ministrului Justiției să finalizeze analiza de urgență ca să formuleze propuneri de modificare a legislației. Vom lua toate măsurile pentru funcționarea corectă a instituțiilor răspunzătoare de siguranța cetățeanului și pentru întărirea luptei împotriva criminalității”, a adăugat premierul.
Aproape 61.000 de persoane au semnat o petiție pentru adoptarea „Legii Alexandra” – detenție pe viață pentru „criminalii feroce care ucid minori sau femei însărcinate”
Aproape 61.000 de persoane au semnat până joi o petiție pentru adoptarea „Legii Alexandra” propusă de PNL și depusă marți, care prevede „introducerea detenției pe viață pentru criminali feroce”, care ucid minori sau femei însărcinate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS