14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaLiviu Dragnea contestă în instanță noua conducere a PSD

Liviu Dragnea contestă în instanță noua conducere a PSD

Liviu Dragnea a cerut anularea alegerii Vioricăi Dăncilă și a lui Mihai Fifor la Congresul PSD în funcțiile de președinte, respectiv secretar general PSD, informează hotnews.ro

Fostul lider PSD a trimis joi, Tribunalului București, o cerere de intervenție în dosarul în care PSD a solicitat instanței înregistrarea în Registrul partidelor politice a noii conduceri a partidului.

Tribunalul București are pe rol cererea PSD de înscriere în Registrul partidelor politice a noii conduceri a partidului, aleasă la Congresul din 29 iunie, după încarcerarea lui Liviu Dragnea.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului, judecătoarea Laura Radu, a spus că în cadrul acestui dosar au fost făcute două cereri de intervenție. Ședința de judecată a început la ora 14.00, dar a fost suspendată din cauza unor „probleme de timbraj” legate de cea de a doua cerere de intervenție.

Ședința va fi reluată astăzi

Solicitarea lui Liviu Dragnea a fost declarată admisibilă, iar ședința de judecată va fi reluată la ora 17.00.

Liviu Dragnea cere respingerea solicitării de înscriere în Registrul partidelor politice a rezultatului alegerii ca președinte al PSD a Vioricăi Dăncilă, „pe motiv de ilegalitate și nestatuaritate a alegerii, datorită faptului că alegerea sa ca președinte al PSD s-a făcut de către delegații la Congresul PSD din 29 iunie în baza modificărilor de Statut votat tot în acel congres, dar neînscrise la Tribunalul București”.

De asemenea, Liviu Dragnea cere respingerea solicitării de înscriere în Registrul partidelor politice a rezultatului alegerii ca secretar general al PSD a lui Mihai Fifor.

Liviu Dragnea este încarcerat la Penitenciarul Rahova din 27 mai, când a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman. Fostul lider al PSD mai are o condamnare definitivă de doi ani de închisoare cu suspendare, primită în aprilie 2016 în dosarul Referendumului. De asemenea, Dragnea este urmărit penal în dosarul Tel Drum.


Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS