11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaKlaus Iohannis vrea un nou mandat de preşedinte

Klaus Iohannis vrea un nou mandat de preşedinte

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a anunţat candidatura joi, la Consiliul Naţional al PNL. Acest partid l-a susţinut şi în urmă cu cinci ani în cursa pentru Cotroceni.

Printre adversarii lui Iohannis, în noiembrie, sunt Viorica Dăncilă, din partea PSD, Dan Barna, susţinut de Alianţa USR-PLUS, şi Călin Popescu Tăriceanu, de la ALDE.

Discursul lui Klaus Iohannis:

Mă bucur să mă aflu alătur de voi, mai ales că astăzi sunteți, prin votul românilor, cel mai important partid din România, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Este o recunoaștere, dar și o mare, mare răspundere. Ne revedem într-un moment critic pentru România, dar trebuie să spunem lucrurilor pe nume, pentru ca tot lanțul de erori grave care s-au produs în cazul cumplitei tragedii de la Caracal să nu se mai repete niciodată.

Este esențial să înțelegem de ce am ajuns aici, dar mult mai important e ce avem de făcut pentru a reclădi România normală.

Cazul Caracal, cu toate implicațiile sale profunde, ne dezvăluie cât de grav e dezastru provocat cetățanilor săi de politica falimentară a partidului aflat la guvernare

PSD a trădat votul. Niciodata nu s-a văzut asta mai bine decât acum. Eșec economic, legislativ, eșec în protejarea cetățenilor.

Legi pentru infractori, asalt continuu asupra statului român, acesta e bilanțul guvernărilor PSD din acești ani.

PSD a promovat incompetența ca politică de stat.

Iohannis: Trebuie încurajată iniţiativa privată

“Cât timp nu încurajăm iniţiativa privată şi investiţiile nu putem vorbi cu adevărat de prosperitatea pe termen lung a românilor. Trebuie să încetăm să mai tratăm companiile private ca pe nişte duşmani ai ţării, aşa cum fac PSD şi ALDE, iar finanţele publice şi politicile economice vor trebui îndreptate, altfel generaţiile următoare vor resimţi povara unei note de plată tot mai usturătoare, pe care guvernarea PSD – ALDE o rostogoleşte cu bună ştiinţă de la un an la altul. Mediul de afaceri din România trebuie eliberat de ghilotina impredictibilităţii de tipul ordonanţa de urgenţă 114”, a afirmat Iohannis, la Consiliul Naţional al PNL.

Iohannis: Legea este egală pentru toţi

Şeful statului a subliniat că “principiul ‘legea este egală pentru toţi’ reprezintă reperul care să ghideze reconstrucţia de care avem atât de multă nevoie”.

“Războiul va fi câştigat atunci când România va fi condusă de o echipă care crede în democraţie, pro-europeană – nu doar cu preşedinte, dar şi cu guvern şi majoritate parlamentară, care să lucreze împreună, să repare ce s-a stricat şi să reconstruiască speranţa într-un viitor mai bun pentru români. Statul român care funcţionează normal, cel pe care mi-l doresc şi pe care ştiu că şi-l doresc şi românii, este acel stat în care preşedintele îşi îndeplineşte atribuţiile, Guvernul îşi face treaba şi Parlamentul dă legi bune şi corecte pentru ţară, nu pentru şefii de partide şi clicile lor”, a mai spus Iohannis.

“Avem nevoie să fim deschişi către români, către toţi românii din ţară şi din diaspora, care aşteaptă un semnal de la noi – un semnal că viitorul poate fi bun, că nu toţi politicienii sunt la fel, că există oameni pregătiţi care pot să îi conducă onest, cu responsabilitate”, a adăugat preşedintele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS