29.5 C
Craiova
luni, 15 august, 2022
Știri de ultima orăPoliticaUPDATE: Tăriceanu revine și anunță doar discuții pentru o alianță politică ALDE - Pro România

UPDATE: Tăriceanu revine și anunță doar discuții pentru o alianță politică ALDE – Pro România

În coaliție de guvernare cu PSD, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, pe Facebook, o alianță politică cu Pro România, condusă de Victor Ponta. Inițial, șeful ALDE a anunțat că decizia a fost luată, însă a revenit ulterior susținând că e vorba despre discuții. Reacția sa a venit după ce Victor Ponta a scris pe Facebook că s-au făcut progrese în discuțiile cu Tăriceanu, dar nu s-au luat decizii. Condiția lui Ponta: ieșirea ALDE de la Guvernare. 

Postarea inițială:  ​„Discuții fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta : am hotărât o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice! ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forță politică parlamentară, după PSD şi PNL. În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare”

Cele două partide vor avea grupuri parlamentare comune. „Vom fi a treia forță politică parlamentară , după PSD şi PNL”, a scris Tăriceanu pe Facebook. În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare.

Postarea corectată: „Discuții fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta : am discutat o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice! ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forță politică parlamentară , după PSD şi PNL. În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare”.

Practic, Tăriceanu a modificat un verb: în loc de „am hotărât“ a scris acum „am discutat“.

Discuţiile vin în contextul în care există tensiuni între ALDE şi PSD în legătură cu rectificarea bugetară. ALDE a ameninţat cu ieşirea de la guvernare, în timp ce Victor Ponta condiţiona o eventuală alianţă cu Călin Popescu Tăriceanu de ieşirea de la guvernare.

În acest moment, în Parlament, ALDE are 31 de parlamentari, iar Pro România are 24 de senatori şi deputaţi. În total, cele două partide vor avea 55 de parlamentari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS