14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe deschide Tronsonul III al Drumului Expres Craiova-Piteşti

Se deschide Tronsonul III al Drumului Expres Craiova-Piteşti

Tronsonul III al Drumului Expres Craiova-Piteşti va fi deschis în curând, cel mai probabil la finalul acestei săptămâni. Aşa cum era de aşteptat, politicienii nu puteau rata momentul, iar reprezentanţii PSD şi PNL au făcut campanie electorală umăr la umăr odată cu anunţul deschiderii acestui tronson de drum.

În curând va fi deschis circulaţiei şi tronsonul III Slatina – Coloneşti din Drumul Expres Craiova-Piteşti. Practic, până la Crăciun se va putea circula de la Balş până la Coloneşti pe Drumul Expres, după ce al doilea tronson a fost deschis anul trecut. Rămân în urmă tronsoanele I şi IV, care ar trebui finalizate până la sfârşitul anului 2024.

Despre tronsonul III care se deschide curând

Tronsonul III din Drumul Expres Craiova-Piteşti, care se va deschide în următoarele zile, porneşte de la Slatina şi ajunge la Coloneşti. Acesta are o lungime de 31,75 kilometri. Constructorul care s-a ocupat de lucrări este Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL. Valoarea acestuia s-a ridicat la 999,41 milioane lei (fara TVA). Contractul a fost semnat în septembrie 2020. Proiectul a avut ca termen de proiectare 12 luni şi termen de execuţie 24 de luni. Practic, acesta ar fi trebuit să fie finalizat undeva în vara anului 2024. Însă constructorii au lucrat foarte bine şi au finalizat întreaga lucrare mult mai repede.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS