9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăŢinte electorale PSD Dolj. Se ştie: Olguţa, tot la primărie!

Ţinte electorale PSD Dolj. Se ştie: Olguţa, tot la primărie!

Organizaţia PSD Dolj a organizat, miercuri, 26 iulie, o conferinţă de presă în timpul căreia au fost anunţate câteva noutăţi. Antonie Solomon şi Adrian Câciu s-au alăturat echipei, şi s-au anunţat candidaţii de anul viitor pentru Primăria Craiova şi CJ Dolj. Totul a fost presărat cu câteva măguliri de la Claudiu Manda către soţia sa, Lia Olguţa Vasilescu.

Manda îşi alege soţia, încă o dată, să candideze pentru funcţia de primar

Încă de la începutul conferinţei, Claudiu Manda a dorit să precizeze că vor primi întrebări legate strict de subiectele din conferinţa de presă, fiindcă aşa au convenit. Acesta a continuat cu câteva laude legate de cât de bine se situează PSD Dolj în sondaje, dar a şi prezentat cei doi noi colegi care s-au alăturat organizaţiei. „În ultima perioadă am avut două sondaje de opinie în Craiova – unul făcut de Organizaţia Naţională, unul făcut de PSD Dolj – şi suntem foarte mulţumiţi de rezultatul pe care l-am văzut în aceste sondaje de opinie. Aş putea să le spun craiovenilor, pe de o parte, că le mulţumim pentru încredere. Pe de altă parte, să le spun colegilor mei felicitări pentru tot ce au făcut în această perioadă.

Alături de mine sunt doi viitori colegi pe care vreau să vi-i prezint. Primul este domnul Antonie Solomon, vicepreşedinte la Consiliul Judeţean. Noi am avut şi avem o colaborare foarte bună după alegerile locale şi ne dorim să continuăm împreună. Propunerea mea pentru alegerile locale viitoare vor fi: pentru funcţia de preşedinte al CJ Dolj Cosmin Vasile, pentru funcţia de primar doamna Lia Olguţa Vasilescu, iar domnul Solomon va face parte din echipa noastră şi îl vom propune pentru funcţia de vicepreşedinte la CJ Dolj“, a spus Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj.

Solomon: „Unii spun: bă, dar ce-ţi mai trebuie ţie, că tu ai de toate? Ai furat, ai făcut…“

În stilul caracteristic, Antonie Solomon şi-a făcut intrarea în partid printr-un discurs amuzant pe alocuri, însă prin care a recunoscut că de multă vreme este mână-n mână cu PSD-ul. „Eu aş fi vrut ca acest eveniment să nu aibă loc niciodată. Adică eu, Antonie Solomon, să părăsesc Partidul Social Democrat. Însă nu există căsnicie perfectă, probabil doar în romane şi în filmele americane. Dar, în politică, sunt doi parteneri care încearcă să nu se despartă unul de celălalt. Eu în 2004 sau 2005 m-am simţit, cumva, abandonat, dar dacă nu erau Claudiu Manda şi Costică Răducănoiu, poate nu ieşeam primar în 2004. Era o organizaţie îmbătrânită, blazată, iar asta m-a deranjat. Dar nu am plecat ca să mă căpătuiesc. Pe unde m-am dus am ridicat partidele.

Eu nu mă pricep cu jocurile politice şi vreau să rămân izolat în naivitatea mea politică. Nu ştiam că UNPR-ul este, de fapt, cu PSD-ul. Trădare la nivel înalt! Ce vreau să vă spun este că e o mare bucurie pentru mine că mi s-a întins o mână de către Claudiu Manda, pe care eu am strâns-o. Ce pot să spun este că voi fi foarte loial, am şi o vârstă…… . Unii spun: bă, dar ce-ţi mai trebuie ţie, că tu ai de toate? Ai furat, ai făcut… . Eu zic: Bă, să dea Dumnezeu să nu ajungeţi la vârsta mea, asta sună ca un blestem. Nu vreau să se întâmple asta cu adversarii mei politici. Vreau să reuşim să facem un scor bun la alegerile locale, generale şi prezidenţiale. Eu zic că suntem o forţă. Practic, în opinia mea, nu există opoziţie în această Craiovă“ , a spus Antonie Solomon.

Câciu, primul pe liste pentru Camera Deputaţilor

Adrian Câciu, cea de-a doua persoană care şi-a dorit să adere la PSD Dolj, a fost în atenţia membrilor pasrtidului de mai multă vreme, însă pare că acum a venit momentul oportun.

„Încă un viitor membru al PSD Dolj este domnul ministru Câciu. Îi urez bun venit în cadrul organizaţiei noastre. În urmă cu trei ani când s-au făcut listele pentru alegerile parlamentare noi ni l-am dorit foarte mult pe domnul Câciu, să candideze pentru noi. Atunci am avut o discuţie cu domnul Ciolacu, iar ei aveau împreună un alt proiect. Însă, acum îi spunem bun venit. O să avem o întâlnire cu toţi primarii şi le voi propune ca domnul Câciu să facă parte din Biroul Permanent Judeţean, pe funcţia de vicepreşedinte.

De asemenea, propunerea mea pentru alegerile parlamentare va fi aceea ca domnul Câciu să fie primul pe listă pentru Camera Deputaţilor. Încă un lucru pe care aş vrea să îl spun, fiindcă l-am văzut deja în mass-media. La începutul acestei săptămâni am schimbat secretarul general al organizaţiei. Nou secretar este Cosmin Durle, un băiat tânăr, de 38 de ani. Are deja experienţă de 12-15 ani în partidul nostru, suntem foarte mulţumiţi de ceea ce a făcut până acum şi eu cred că se va achita cu brio de sarcinile de secretar general“, a mai dăugat Manda.

Adrian Câciu: Pot să vă spun că avem încă multe lucruri de făcut

Adrian Câciu a fost mai scurt în discurs, iar printre mulţumiri şi felicitări către echipa PSD Dolj a spus că încă mai sunt multe lucruri de făcut. „Începând cu ziua de astăzi (26 iulie – n.r.) mă întorc acasă. Sunt oltean, mama este de la Apele Vii, tata din Gorj, de la Turburea. Copilăria mi-am petrecut-o la Apele Vii. Cumva, toate elementele de soartă, ca să spun aşa, te duc sa te întorc către acasă. De aceea mă bucur foarte mult de încrederea pe care mi-o acordaţi.

Pot să vă spun că avem încă multe lucruri de făcut, dar organizaţia Dolj este una dintre cele mai puternice din ţară. Iar acest lucru nu se întâmplă dacă nu există o muncă de echipă în spate. Profit de ocazie să felicit echipa de la Dolj şi sunt convins că ea se întăreşte astăzi. O să fac tot ceea ce depinde mine ca aceste regiuni din Oltenia să se dezvolte mult mai rapid decât celelalte regiuni“, a spus Adrian Câciu.

Olguţa Vasilescu despre Solomon: „Deşi am fost adversari, am fost aproape totdeauna coechipieri“

A urmat la declaraţii Lia Olguţa Vasilescu, chemată la pupitru chiar de Claudiu Manda, printr-o invitaţie greu de refuzat – „Hai, doamna mea!“. „Astăzi este o zi importantă pentru oraşul Craiova. Aş vrea să vă spun ce s-a întâmplat la Bucureşti: am reuşit să semnăm fonduri în valoare de 8 milioane de euro pentru 52 de şcoli din Craiova pentru tot ceea ce înseamnă dotarea educaţiei. Practic, toate şcolile care au solicitat să fie prinse în acest program intră în acest proiect. Astfel că, în momentul în care el se va implementa putem spune că toate şcolile din Craiova sunt la standarde europene. În acelaşi timp este o zi importantă şi pentru PSD Dolj fiindcă, iată, astăzi ne întărim şi, probabil o să întrebaţi cum ne-am înţeles cu Antonie Solomon.

Vreau să vă spun că, deşi am fost adversari, am fost aproape totdeauna coechipieri. În sensul că, în momentul în care am devenit primar, după mandatul domniei sale, am preluat câteva dintre proiectele care erau încă în derulare şi le-am dus la capăt. Alţi primari din alte localităţi au abandonat proiectele care erau ale altor primari. Aici nu s-a întâmplat acest lucru.

„La al treilea mandat, Antonie Solomon ne-a asigurat majoritatea în Consiliul Local“

Când am candidat pentru al doilea mandat, am candidat, practic, împreună cu Antonie Solomon. La al treilea mandat, Antonie Solomon ne-a asigurat majoritatea în Consiliul Local. Deci, iată că, de fiecare dată, am făcut echipă, în primul rând pentru interesul Craiovei. Eu cred că asta se vede prin ceea ce se întâmplă în oraş, la cum s-a dezvoltat oraşul în ultimii 16 ani. De asemenea, aş vrea să vă spun că pe domnul ministru Câciu îl cunosc de mult timp.

Este persoana cu care am lucrat la programul de guvernare pentru muncă în urmă cu trei ani.Împreună am negociat acest program cu cei de la PNL. Eu mă bucur de faptul că cei doi s-au hotărât să facă pasul către organizaţia PSD Dolj, fiindcă asta înseamnă că ne întărim foarte mult. De altfel, organizaţia noastră este cunoscută pentru faptul că am făcut echipă cu cei mai importanţi lideri politici ai momentului din Craiova. Cei care au avut un cuvânt de spus, cei care au contat în sondajele de opinie. Îi aşteptăm să facem echipă şi, bineînţeles, o să se vadă importanţa acestor două persoane în echipa noastră în alegerile de anul viitor“, a spus Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

Cosmin Vasile s-a lăudat cu proiectele europene

La conferinţă a fost prezent şi Cosmin Vasile, actualul preşedinte al CJ, despre care preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, a anunţat că va candida pentru aceeaşi funcţie şi anul viitor. „Bun venit în organizaţie noilor noştri colegi. Sunt oameni deosebiţi. Mă ştiu de ceva timp cu domnul Câciu. I-am apreciat modul corect şi dinamic în care a lucrat cu noi, cu preşedinţii Consiliilor Judeţene. Am putut să depăşim cu bine provocările acestor ultimi ani, care nu au fost deloc uşoare. Suntem un CJ care are ca principal motto să nu lăsăm niciun proiect european fără să încercăm să accesăm bani. Noi am fost astăzi (miercuri – n.r.) la Guvern. 25 de localităţi, 31 de şcoli beneficiază acum de dotări noi – laboratoare de informatică, cabinete pentru diverse discipline. Acest proiect este al CJ Dolj.

Alte două proiecte au fost deja declarate câştigătoare. 25 de localităţi vor beneficia de microbuze şcolare pentru copii. De asemenea, 29 de localităţi vor beneficia de modernizarea şi dotarea bibliotecilor. Doar anul acesta am depăşit 100 de milioane de euro accesaţi de la UE pentru că am avut parte de o echipă bună şi de un primar bun. Nu au fost niciun fel de asperităţi în această echipă. Vă mulţumim, domnule preşedinte, că ne susţineţi pentru încă un mandat. Probabil şi pentru faptul că am făcut performanţă şi am avut o echipă atât de ok şi de sudată. Eu mă bucur foarte mult că Antonie Solomon este de astăzi alături de noi, ca membru. În acest fel avem o echipă puternică“, a spus Cosmin Vasile.

„De doamna Vasilescu sunt mulţumit şi din alte puncte de vedere“

Spre finalul conferinţei, Claudiu Manda a mai avut o intervenţie şi nu a ratat ocazia de a-şi măguli soţia. „Organizaţia PSD nu este o organizaţie în care să auziţi bârfe şi scandaluri, e destul de greu şi să fie create bârfe despre ceea ce se întâmplă în organizaţie. Nu asta ne interesează! Ne interesează să ne facem treaba, să îi respectăm pe cetăţeni. Ne mai interesează ca cei care ocupă o funcţie în administraţie să înţeleagă că sunt mandaţi de oameni şi că au obligaţii faţă de ei şi că dau raportul în faţa oamenilor la patru ani de zile.

Dacă ne uităm pe ultimele două sondaje, sunt foarte mulţumit de percepţia publică a celor din spatele meu. Vorbesc despre doamna Vasilescu, de care sunt mulţumit şi din alte puncte de vedere, de altfel, şi de domnul Solomon, şi de Cosmin Vasile şi de domnul Câciu şi de Cosmin Durle. Nu ne împăunăm fiindcă mai e un an şi ceva până la alegeri. Noi trebuie să ne facem treaba în continuare“, a încheiat Manda.

Olguţa Vasilescu a fost întrebată de către jurnalişti dacă mai are de gând să plece de la cârma Craiovei, aşa cum a procedat când a devenit Ministrul Muncii, iar primarul a răspuns scurt şi foarte precis: „Sunt nişte personaje din judeţul Dolj care mă vor neapărat în altă parte. Ghinion! O să candidez la Primăria Craiova“, a spus aceasta.

Citeşte şi: Soţ şi soţie din Dolj, morţi după ce au dat cu spray de insecte în cameră

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS