6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateISJ Dolj cere şcolilor programul pentru recuperarea zilei libere, de 2 decembrie

ISJ Dolj cere şcolilor programul pentru recuperarea zilei libere, de 2 decembrie

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a cerut unităţilor şcolare din Dolj să recupereze ziua liberă de 2 decembrie, până pe data de 22 decembrie. Fiecare unitate şcolară are libertatea de a decide la nivelul Consiliului de Administraţie programul pentru recuperare. Şi la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj se va recupera ziua liberă, dar în perioada 15- 22 decembrie.

Şcolile, dar şi grădiniţele din Dolj trebuie să prevadă un program special pentru a recupera ziua liberă de 2 decembrie. Programul pentru recuperare trebuie aprobat în Consiliul de Administraţie şi trimis la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. Unele unităţi şcolare deja au luat astfel de decizii.

„Ziua de vineri, 2 decembrie, trebuie recuperată până pe 22 decembrie. Fiecare unitate şcolară are libertatea de a decide cum va recupera ziua respectivă. De exemplu, la Apele Vii, recuperarea zilei de 2 decembrie se face prin prelungirea programului cu o oră, în fiecare zi, până la data de 22 decembrie. La şcoala din Pieleşti recuperarea zilei libere se va face în perioada 5-16 decembrie, tot prin prelungirea programului de lucru cu o oră.

Astfel de decizii s-au luat şi la nivelul grădiniţelor. La Grădiniţa cu Program Prelungit „Piticot” din Craiova, de exemplu, personalul didactic va recupera ziua liberă în perioada 5-9 decembrie. Decizia Consiliului de Administraţie al unităţii şcolare este ca personalul didcatic din tura I să îşi prelungească programul cu o oră, de la 13.00 la 14.00, iar personalul didactic din tura a II-a să vină cu o oră mai devreme, de la 12 la 13. Personalul de conducere şi personalul didactic auxiliar şi nedidactic vor recupera prin prelungirea programului cu o oră, în perioada 5-14 decembrie”, a precizat inspectorul şcolar Nicoleta Liţoiu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Cum vor recupera inspectorii şcolari ziua liberă


Şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a luat decizia de a prelungi programul de lucru cu o oră, pentru recuperarea zilei libere, dar în perioada 15-22 decembrie.
„Pentru Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, în Consiliul de Administraţie, din data de 25 noiembrie, s-a votat ca recuperarea zilei de vineri, 2 decembrie, să se facă prin prelungirea programului cu o oră, în fiecare zi, începând cu 15 decembrie”, a mai spus inspectorul şcolar, Nicoleta Liţoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS