8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateISJ Dolj obligă şcolile şi grădiniţele să aibă site-uri funcţionale

ISJ Dolj obligă şcolile şi grădiniţele să aibă site-uri funcţionale

Ministerul Educaţiei pune accent pe digitalizare şi transparenţă atât prin legile în vigoare cât şi pe legile aflate în dezbatere, dar multe şcoli şi grădiniţe din Craiova şi judeţ nu au site-uri unde să publice datele oficiale. Sunt unităţi şcolare care s-au limitat doar la un grup de facebook, iar unele nu au nici atât.


Legal, fiecare unitate şcolară trebuie să publice pe site-uri directorii, declaraţiile de avere, Consiliul de Administraţie, cheltuielile bugetare, deciziile Consiliului de Administraţie, plus alte date despre înscrierea copiilor, dar şi despre rezultatele de la examene. Pe site-urile respective ar trebui comunicate proiectele europene dar şi toate activităţile şcolii sau grădiniţei. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a precizat că va obliga unităţile şcolare să-şi actualizeze sau să îşi facă site-uri până la data de 31 august. Se anunţă chiar monitorizare pe acest subiect. Inspectorii şcolari vor verifica şcolile şi grădiniţele după data de 31 august dacă s-au conformat.


„Având în vedere liberul acces la informaţiile publice ce este garantat de lege şi Inspectoratul Şcolar va reactualiza informaţiile publice pe site-ul propriu, dar în acelaşi timp va transmite unităţilor şcolare din judeţ obligativitatea de a-şi actualiza site-urile cu informaţia, acolo unde este cazul, sau de a le reface în totalitate acolo unde acestea nu funcţionează sau nu există. De acest aspect se vor ocupa directorii unităţilor de învăţământ până la data de 31 august. În acest sens, vom emite o adresă prin care le solicităm acest lucru tuturor unităţilor şcolare. Această activitate va fi monitorizată de către inspectorii de sector, în perioada imediat următoare termenului de 31 august”, a precizat inspectorul şcolar general, Ion Daniel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS