20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatate(VIDEO) Alexandru Rafila: Ne pregătim de ridicarea restricțiilor, dar cu precauție

(VIDEO) Alexandru Rafila: Ne pregătim de ridicarea restricțiilor, dar cu precauție

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că România se pregătește de ridicarea restricțiilor ”dar cu precauție”. Renunțarea la masca de protecție în spațiul liber ar putea fi prima măsură de relaxare, dacă numărul îmbolnăvirilor va scădea, a afirmat Rafila.

https://www.facebook.com/MinisterulSanatatii/videos/508151763984953

Ministrul a transmis că este nevoie de precauție în luarea deciziilor pentru a nu supraîncărca spitalele în urma relaxărilor și pentru a preveni creșterea numărului de decese.

Alexandru Rafila a mai spus că nu poate fi vorba de relaxări înainte ca numărul de pacienți internați în stare gravă la ATI să scadă ”în mod susținut”, conform HotNews.

”Ne pregătim de ridicarea restricțiilor, dar cu precauție (…) Nu putem vorbi de relaxări decât dacă numărul de pacienți de la ATI începe să scadă în mod obișnuit. Tulpina Omicron este dominantă la peste 90% din totalul secvențierilor. Doar 1 din 8 pacienși din ATI are infecție cu tulpina Delta. Rata de reproducere a scăzut rapid, duminică era 0,89.

„Trendul este, în mod evident, descendent și în privința pacienților spitalizații pe secții“

Mă aștept ca marți să avem în jur de 25.000 de cazuri, dar în cursul săptămânii vom scădea, probabil, zilnic, sub 20.000 de cazuri. Trendul este, în mod evident, descendent și în privința pacienților spitalizații pe secții. La ATI este constant, dar nu mai pune probleme“, a declarat Alexandru Rafila, luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS