15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropa(VIDEO) Preşedintele american Joe Biden a ajuns în Europa

(VIDEO) Preşedintele american Joe Biden a ajuns în Europa

-

Preşedintele american Joe Biden a sosit miercuri seară în Regatul Unit, unde va participa la summit-ul G7, prima etapă a unui turneu european în cadrul căruia va lua parte la summit-ul NATO și se va întâlni cu omologul său rus, Vladimir Putin.

El a spus că Statele Unite s-au întors pe scena internaţională. Joe Biden și soția lui, Jill, au avut parte de o primire entuziastă din partea militarilor de la baza Mildenhall, unde au aterizat. 

Președintele SUA a început primul său tur de vizite în străinătate

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a început miercuri primul său tur de vizite în străinătate, de când și-a preluat mandatul la Casa Albă. Președintele american va avea o săptămână plină – cu vizite în Marea Britanie, discuții cu Boris Johnson și cu Regina, primele sale summit-uri NATO și G7 în calitate de președinte și, în final, o întâlnire cu Vladimir Putin, la Geneva, potrivit Digi24.

Vizitele lui Biden în Europa, istorice din mai multe puncte de vedere

Vizitele lui Biden în Europa sunt istorice din mai multe puncte de vedere. Președintele american are sarcina de a repara relațiile cu Europa, stricate de predecesorul său, și de a da un semnal de coeziune pentru NATO.

În același timp, prima sa întâlnire cu Vladimir Putin vine în contextul unor relații din ce în ce mai tensionate cu Rusia, după evenimentele recente – deturnarea avionului în Belarus, comportamentul agresiv al Rusiei la granițele Ucrainei, precum și otrăvirea și încarcerarea disidentului Alexei Navalnîi sau recenta discuție privind sancțiunile impuse Rusiei după anexarea de către aceasta a peninsulei ucrainene Crimeea. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:01:36

Locatarii din blocul care a explodat s-au întors după...

Ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, echipajele...

ȘTIRI GdS