12.9 C
Craiova
luni, 16 mai, 2022
Știri de ultima oră(VIDEO) Captură impresionantă de cocaină neagră în nordul Spaniei

(VIDEO) Captură impresionantă de cocaină neagră în nordul Spaniei

-

Captură impresionantă de droguri în nordul Spaniei, acolo unde polițiștii au confiscat aproape o tonă de cocaină neagră. Fără miros și extrem de greu de detectat, drogurile au fost descoperite miercuri de poliția spaniolă în colaborare cu cea portugheză, în regiunea Castilla și León , scrie The Guardian.

Potrivit Poliției Naționale, trei persoane au fost arestate într-un port din zona industrială a orașului Medina del Campo, în nordul Spaniei, după ce anchetatorii au urmărit un transport de două containere de cărbune în care erau ascunse drogurile.

Drogurile au devenit aproape nedetectabile

Cele 862 de kilograme de cocaină negară se aflau în 30 de saci care erau ascunși printre alți 1.364 de saci de cărbune real pentru a face identificarea drogului aproape imposibilă.

Drogurile au devenit aproape nedetectabile, deoarece forma și culoarea lor erau extrem de asemănătoare cu cea a cărbunelui. Mai mult, mirosul caracteristic al cocainei a fost eliminat, ceea ce înseamnă că nu a putut fi identificat de câinii polițiști”, a declarat poliția spaniolă într-un comunicat.

Modul de operare a implicat un proces chimic complex pentru a ascunde drogurile printre cărbune

Traficanții au adus containerele cu camionul din Portugalia în nordul Spaniei, unde drogul urma să fie recuperat în urma unui proces chimic laborios.

„Modul de operare a implicat un proces chimic complex pentru a ascunde drogurile printre cărbune, proces care a fost realizat de cartelurile mexicane și columbiene”, se mai arată în comunicat.

După un an de investigații, într-o operațiune la care au participat peste 50 de polițiști, a fost destructurată rețeaua de traficanți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Mehedinți: Accident mortal pe DN 6. Circulația este oprită

Un grav accident rutier s-a petrecut în această dimineață...

ȘTIRI GdS