10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCEO „rezolvă” problema accidentelor: cumpără de 40.000 de lei indicatoare de protecția muncii

CEO „rezolvă” problema accidentelor: cumpără de 40.000 de lei indicatoare de protecția muncii

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a „găsit” o soluție pentru a reduce numărul accidentelor de muncă.

Compania este unul din cei mai mari angajatori din Oltenia, cu peste 12.000 de salariați în județele Gorj, Dolj și Mehedinți.

Dată fiind mărimea companiei și numărul mare de salariați la Complexul Energetic Oltenia, au loc an de an cele mai multe accidente de muncă, cel puțin în județul Gorj.

Una din măsurile pe care administrația companiei vrea să le ia pentru a îmbunătăți indicatorii în domeniul securității în muncă este instalarea de panouri de semnalizare, respectiv panouri informative cu privire la condițiile de muncă din diferite puncte de lucru, atât din sectorul minier, cât și din termocentrale.

În zona de producție, condițiile de lucru sunt foarte grele, în special pentru personalul care lucrează direct în activitatea de extracție a lignitului. Sunt și benzi transportoare și alte echipamente de mari dimensiuni în funcțiune, precum și excavatoare uriașe.

Panouri de 40.000 de lei

Administrația Complexului Energetic Oltenia a decis să aprobe un buget de peste 40.000 de lei fără TVA pentru achiziția de panouri de semnalizare.

Achiziția este fundamentată pe un raport al Departamentului de Prevenire, Protecție și Securitate în Muncă. Conform analizei, cumpărarea echipamentelor are ca obiectiv scăderea numărului accidentelor de muncă în carierele miniere și în sucursalele electrocentrale, adică la termocentrale.

În total, vor fi dotate cu panouri 17 puncte de lucru din cadrul CEO. „Necesitatea semnalizării zonelor periculoase are în vedere prevenirea accdentelor de muncă, conform HG 971 din 2006”, potrivit Caietului de sarcini.

Este interesant că sunt luate măsuri de prevenire a accidentelor în contextul în care se pregătește un Plan de restructurare și decarbonare a CEO. Prin urmare, foarte multe puncte de lucru vor fi efectiv închise sau vor intra în conservare.

Deja a fost anunțat oficial că cel puțin patru cariere miniere vor fi închise și vor mai rămâne numai două grupuri energetice pe bază de cărbune din totalul celor nouă. Și numărul de salariați se va reduce cu peste 4.500 de persoane până în 2025.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS