-1 C
Craiova
marți, 24 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Magazin Scandal la Vatican: Fotografia unui model brazilian, apreciată de pe contul de Instagram al Papei

Scandal la Vatican: Fotografia unui model brazilian, apreciată de pe contul de Instagram al Papei

Vaticanul cere explicaţii după ce contul oficial de Instagram al Papei Francisc a apreciat fotografia în care un model brazilian apare îmbrăcată sumar. Femeia a glumit spunând că va ajunge în Rai după ce fotografia sa a primit apreciere de pe contul oficial al Suveranului Pontif, scrie digi24.

Compania care administrează contul modelului brazilian Natalia Garibotto a profitat la maximum de publicitate şi a redistribuit imaginea pe propriul cont de Instagram, glumind că a primit „binecuvântarea oficială a papei”.

La rândul ei, Natalia Garibotto, care are 2,4 milioane de urmăritori pe Instagram, a glumit: „Cel puţin mă duc în Rai”.

Vaticanul cere explicații de la Instagram

O investigaţie este în curs pentru a se stabili cum a ajuns să fie apreciată fotografia respectivă, a transmis Agenţia Catolică de Ştiri, citând surse din apropierea biroului de presă al Vaticanului.

Diferitele conturi sociale ale Papei sunt gestionate de mai multe persoane.

„Putem exclude faptul că like-ul a venit de la Papa Francisc. Am apelat la Instagram pentru explicaţii”, a declarat pentru The Guardian un purtător de cuvânt al Vaticanului.

Papa nu dă like-uri

Papa Francisc este extrem de popular pe reţelele de socializare, contul său oficial de Instagram fiind urmărit de 7,4 milioane de persoane. Contul nu urmăreşte alte conturi.

Pe Twitter, Papa este urmărit de 18,8 milioane de persoane. În 2017, a fost cel mai popular lider mondial pe platforma de socializare. Suveranul Pontif pune însă foarte rar el însuși conținut pe social media.

„El, de exemplu, aprobă tweet-urile – dar nu like-urile – şi în foarte rare ocazii a spus că ar dori să transmită un mesaj în cazul unei situaţii de urgenţă. Deci, el nu ar avea nimic de-a face cu asta – este vorba despre departamentul de comunicare, a declarat Robert Mickens, editorul din Roma al ediţiei în limba engleză a cotidianului catolic La Croix.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Regele Spaniei Felipe al VI-lea se află în carantină

Regele Spaniei Felipe al VI-lea a intrat...

ȘTIRI GdS

00:15:25

Guvernul a aprobat rectificarea Bugetului de stat și a...

Guvernul a aprobat, în şedinţa de luni, cea de-a treia rectificare bugetară din 2020, care majorează deficitul bugetar la 9,1% din Produsul...

Demisii în Consiliul Județean Dolj. Unde se duc Oana...

Demisii în Consiliul Județean Dolj. Unde se duc Oana Bică și Cosmin Durle după ce au renunțat la mandatele de consilieri județeni.

Învestirea în funcție a Olguței Vasilescu, atacată la tribunal

În data de 13 noiembrie, înaintea unei ședințe a Consiliului Local Craiova care nu a mai avut loc din lipsă de cvorum, Olguța Vasilescu a primit lenta (eșarfa tricoloră) de la secretarul general al primăriei. Ea depusese jurământul anterior, în fața unui judecător delegat.

Mititelu contestă pedeapsa de trei ani de închisoare

Condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare, Adrian Mititelu, finanţatorul FCU Craiova, a formulat o contestație în anulare la Curtea de Apel Craiova.

ISJ Dolj a scos 78.000 de euro în lupta...

ISJ Dolj a scos 78.000 de euro în lupta împotriva coronavirusului

Pasajul Gârlești ridică „bariera” peste calea ferată

Proiectul de peste 66 de milioane de lei al Primăriei Craiova pentru construcția Pasajului de pe strada Gârlești se află în etapa...