8 C
Craiova
sâmbătă, 28 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Advertoriale Dr. Băltăreţu, Premium Estetic Dental: „Îngrijirea dinţilor costă când stăm până e prea târziu”

Dr. Băltăreţu, Premium Estetic Dental: „Îngrijirea dinţilor costă când stăm până e prea târziu”

Stomatologia nu trebuie să însemne frică, anxietate sau bani mulţi. Deşi facem adesea aceste asocieri cu vizita la dentist, lucrurile pot sta şi altfel. Pentru a modifica percepţia pacienţilor este nevoie de educaţie pentru sănătatea dentară şi de mai multă grijă faţă de noi înşine, spune dr. Denisa Băltăreţu, fondatoarea centrului de stomatologie Premium Estetic Dental.

„Încercăm să schimbăm mentalităţi despre ce înseamnă stomatologia. Da, poate însemna costuri mari, dar numai atunci când ajungi la stomatolog prea târziu. Într-un fel, pacienţii se pun singuri în dificultate de plată. Dacă stăm până ajungem la manopere costisitoare, ne facem singuri viaţa mai grea. E mai uşor să previi. Teoria o ştim cu toţii. Ne spălăm pe dinţi, mergem la control. Dar, în România, încă nu funcţionează. Mai e mult de lucru până să ajungem de la teorie la practică”, spune medicul stomatolog.

Nu scoaterea dintelui înseamnă arta, ci tratarea sa

„Nu scoaterea dintelui înseamnă arta, ci tratarea sa. Pentru că nu există boală, ci există bolnav… Asta ne arată unicitatea fiecărui caz în parte, de aceea un medic nu poate trata toţi pacienţii la fel”, adaugă aceasta.

Echipa Premium Estetic Dental încearcă să schimbe mentalitatea pacienţilor care ajung, de cele mai multe ori, la stomatolog când problemele sunt avansate sau când nu mai pot de durere.

„Pacienţii care vin prima dată la noi au o noţiune mult prea vagă a modului în care trebuie să stea lucrurile. Uneori s-a întâmplat să refuzăm pacienţi pentru că ne cereau manopere care nu aveau nimic în comun cu diagnosticul lor. Să facem extracţii doar ca să scape de durere, sau obturaţii (plombe) atunci când nu se mai poate. Nu vor să vadă dincolo de problema de moment. Deşi, la ora actuală, accesul la informaţie este aproape nelimitat, pacienţii nu au cunoştinţele medicale necesare pentru a filtra ceea ce li se potriveşte lor. Educaţia trebuie făcută de medicul dentist, pe scaunul stomatologic, la fiecare programare la care ajunge pacientul”, spune dr. Denisa Băltăreţu. „Facem tot posibilul să salvăm dintele. Când facem extracţie, chiar suntem împăcaţi cu propria conştiinţă, pentru că ştim că, la acel dinte, chiar nu se mai putea face nimic.”

Pacienţii au fişe de monitorizare

La Premium Estetic Dental, toți pacienții au fișe de monitorizare, un sistem asemănător cu cel al medicilor de familie. „Ideal ar fi să ne găsim medicul potrivit, cu care rezonăm şi la care să rămânem pentru totdeauna. Este mult mai uşor să tratezi o persoană al cărei istoric medical îl cunoşti, care are încredere în tine şi care este unică din punct de vedere psihologic. Deşi nu pare, stomatologia are la bază multă psihologie, căci, din păcate, în anul 2020 pacienţilor noştri încă le este frică de medicul stomatolog.

Pe baza fişelor avem o evidenţă exactă a tuturor intervenţiilor făcute. În acest fel, putem ști exact ce s-a făcut și ce trebuie să facem mai departe, fără a-l trimite pe pacient pe drumuri mereu pentru o radiografie. Eficientizăm și timpul și procedurile”, explică dr. Băltărețu.

Pierderea unui dinte provoacă un dezechilibru în organism

Medicul atrage atenția că un dinte pierdut poate provoca dezechilibre și că e important să nu ajungem aici. „Noi ne concentrăm pe abordări integrative, pentru că știm ce înseamnă să pierzi un dinte. Nu e doar un dinte şi atât. E un dezechilibru în organism. La fel ca atunci când pierzi un deget şi parte din funcţionalitatea mâinii se pierde. Apar efecte secundare pe termen lung, boli în organism. Dacă studiem meridianele din medicina chinezească, fiecare dinte e asociat unui organ important din corp.”

Însă medicii de la Premium Estetic Dental spun că încep să observe o tendință de schimbare la pacienți și că, prin puțin efort, oamenii vor înțelege că trebuie să meargă la stomatolog la timp.

Echipa Premium Estetic Dental s-a mutat de două luni pe Calea Bucureşti, nr. 91, bl. A12 în faţa Şcolii generale 21. E un sediu luminos şi primitor unde pacienții se bucură de mai mult spaţiu. „Suntem mai mulţi medici, pe toate specialităţile, acoperim toate nevoile pacienţilor, aşa că era pasul firesc. Aşa că vă aşteptăm să schimbăm împreună lumea, dinte cu dinte.”

Pentru programări la Premium Estetic Dental, puteţi telefona la numărul: 0744562036.
Informaţii suplimentare găsiţi pe www.premium-estetic-dental.com.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Noul coronavirus aduce restricții în mai multe comune doljene

Comitetul Județean pentru Situații de Urgentă al județului Dolj a adoptat, astăzi, o Hotărâre prin care se instituie restricții în mai multe comune dojene. Restricțiile intră în vigoare duminică, pe 29 noiembrie.

ȘTIRI GdS

Noul coronavirus aduce restricții în mai multe comune doljene

Comitetul Județean pentru Situații de Urgentă al județului Dolj a adoptat, astăzi, o Hotărâre prin care se instituie restricții în mai multe comune dojene. Restricțiile intră în vigoare duminică, pe 29 noiembrie.

8.134 cazuri noi de COVID-19 în România. Record de...

Alte 8.134 cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, în urma a circa 33.000 de teste efectuate. Bilanțul a ajuns la 465.982, conform datelor transmise sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică. În ultima zi au decedat alte 161 de persoane, iar la terapie intensivă sunt internați 1.249 de pacienți în stare gravă, o cifră record.

URADMonitor îi răspunde șefului Gărzii de Mediu Dolj

Reprezentanții rețelei de monitorizare a mediului URADMonitor au postat pe pagina de Facebook ”Ce respir?” un răsuns la comentariile comisarului șef Gheorghe Calinoiu de la Garda de Mediu Dolj. Acesta a susținut în Gazeta de Sud că nu are încredere în senzorul independent montat de URAD și nici măcar nu știe ce fel de senzor este.

Valabilitatea voucherelor de vacanță, prelungită până în decembrie 2021

Guvernul a adoptat un act normativ care prevede prelungirea valabilității voucherelor de vacanță emise în 2019 și în 2020 până la sfârșitul anului viitor.

Propunere de reducere a subvențiilor pentru partide

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, susține că va propune, în legea bugetului de stat pentru 2021, tăierea ”semnificativă” a subvențiilor pentru partidele politice, ministrul finanțelor publice.

Sporul pentru cei care îngrijesc pacienți cu Covid-19, majorat...

Sporul pentru personalul medical şi auxiliar care îngrijeşte pacienţii cu COVID-19 a fost majorat, prin OUG, până la 85% din salariul de bază.