15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentZeci de mii de oameni au protestat împotriva lui Lukașenko chiar de ziua lui

Zeci de mii de oameni au protestat împotriva lui Lukașenko chiar de ziua lui

-

Zeci de mii de oameni din Belarus au ieşit duminică din nou pe străzi cerând demisia lui Alexander Lukaşenko. 140 de persoane au fost arestate. Președintele, care ieri și-a sărbătorit ziua de naștere, a fost fotografiat din nou în public cu o armă de asalt şi vestă antiglonţ, potrivit BBC.

Zeci de mii de oameni au ieşit din nou în stradă în Belarus pentru a-i cere demisia preşedintelui Alexander Lukaşenko, acuzat că a fraudat alegerile din 9 august pentru a obţine un nou mandat. Protestatarii i-au urat „La mulți ani, șobolanule!”

Ministerul de Interne a anunţat că cel puţin 140 de persoane au fost arestate în urma protestelor de duminică, iar presa scrie că numărul poliţiştilor scoşi pe străzi a fost considerabil mai mare decât în weekend-urile trecute.

Protestatarii au scandat „dizgraţie” şi „plecaţi”, scrie BBC. Mai multe persoane s-au întins pe asfalt pentru a împiedica forţele de intervenţie să avanseze.

Multe străzi au fost blocate de poliţie pentru a încerca să-i împiedice pe oameni să ajungă în principalele zone de protest.

De asemenea, un grup mare de protestatari s-a îndreptat spre reşedinţa lui Lukaşenko, Palatul Independenţei. Clădirea a fost înconjurată de un număr impresionant de poliţişti care erau echipaţi cu maşini cu tunuri de apă.

Palatul prezidenţial nu a avut nicio reacţie oficială după protestele de duminică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:01:36

Locatarii din blocul care a explodat s-au întors după...

Ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, echipajele...

ȘTIRI GdS