16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMezelurile și produsele de patiserie ar trebui să fie mai sănătoase pe viitor

Mezelurile și produsele de patiserie ar trebui să fie mai sănătoase pe viitor

Producătorii de mezeluri și produse de patiserie au șase luni la dispoziție să înlocuiască acizii grași de tip trans din rețete. Legea care îi obligă pe producători să reducă din conținutul de grăsimi nesănătoase, de tip trans, a fost promulgată.

Margarina, mezelurile și produsele de patiserie ar trebui să fie mai sănătoase pe viitor. De acum, legea îi obligă pe producători să reducă din conținutul de grăsimi nesănătoase, de tip trans. Acum, producătorii au șase luni la dispoziție pentru a căuta înlocuitori pentru acizii din rețetele folosite.

Fast-food
Fast-food

Cu toate că, producătorii erau obligați să listeze pe eticheta produselor valoarea acizilor grași, problema rămăsese însă pentru produsele fără etichetă.

Intră aici produsele de patiserie, cele de tip fast – food. Cele pregătite în ulei refolosit sau pentru prăjiturile la care producătorii foloseau margarină cu acizii de tip trans.

România, locul doi în Europa la obezitate în rândul copiilor

Specialiștii consideră că legea este una benefică. Rezultatele ei se vor vedea în costurile mai reduse cu cheltuielile pentru însănătoșirea românilor, sau în reducerea unor boli precum dibaetul, bolile cardio – vasculare, afecțiunile hepatice sau chiar obsezitatea.

Alimentele ultraprocesate sau dezinteresul pentru conținutul produselor pe care le consumăm vin cu urmări grave. Organizația Mondială a Sănătății recunoștea că obsezitatea are o pondere egală sau mai mare comparativ cu malnutriția sau cu bolile infecțioase.

Obezitate
Obezitate

Reprezentanții OMS susțin că în lipsa unor măsuri drastice de prevenție sau a unor tratamente, până în anul 2025 peste 50% din populația lumii va fi obeză. Potrivit unui studiu, țara noastră se află pe locul doi în Europa la obezitate în rândul copiilor. Pe rafturile magazinelor produselor mai sănătoase, cu un conținut redus de grăzimi nesănătoase, vor ajunge abia în primăvara anului 2021. Producătorii au șase luni la dispoziție să înlocuiască acizii grași de tip trans din rețete sau pentru a le schimba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS