17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalLIVEVIDEO Orban: Numărul românilor care revin în țară va crește

LIVEVIDEO Orban: Numărul românilor care revin în țară va crește

Numărul românilor din străinătate care revin în țară va crește, numai miercuri dimineață intrând în țară aproximativ 3.500 de persoane, astfel că trebuie stabilite roluri clare pentru autorități legate de respectarea măsurilor de izolare la domiciliu, spune premierul Ludovic Orban.

La începutul ședinței de Guvern, prima de la instituirea stării de urgență în România, Orban a spus că este absolut necesar ca în perioada următoare Ministerul de Interne, Ministerul Sănătății, Ministerul Transporturilor și celelalte ministere implicate să fie pregătite pentru o creștere a numărului de cetățeni români care revin în țară.

„Ați văzut cât e de mare numărul cetățenilor români care revin în țară. Numai astăzi dimineață au intrat în România peste 3.500 de cetășeni români din alte state europene. Trebuie să fiți foarte fermi în impunerea măsurilor pe care le-am decis, le-a spus Orban miniștrilor.

El a reamintit că oricine vine dintr-o zonă precum Italia va trebui să intre în carantină, iar cine vine din țările cu peste 500 de cazuri va trebui să intre în izolare la domiciliu.
Orban a mai spus că i-a cerut ministrului de Interne o reglementare care să prevadă rolul clar, pe lângă cel al Poliției și Jandarmeriei, al primăriilor în impunerea măsurilor legate de izolarea la domiciliu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS