34.5 C
Craiova
duminică, 3 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăLocalGorjTârgu Jiu: O studentă de la UCB, întoarsă duminică din Italia, prezintă stări febrile și a fost internată la Boli Infecțioase

Târgu Jiu: O studentă de la UCB, întoarsă duminică din Italia, prezintă stări febrile și a fost internată la Boli Infecțioase

O studentă a Universității „Constantin Brâncuși”(UCB) din Târgu Jiu, întoarsă duminică din Italia, prezintă stări febrile, și a fost internată la Secția Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Universitatea a suspendat pentru luni cursurile la unul dintre sedii pentru măsuri de dezinfecție și igienizare. Fata ar fi venit alături de părinți din Italia(Lombardia), dar nu dintr-o zonă unde a fost semnalată prezența coronavirusului. „Fata a venit din Italia. A prezentat stare subfebrilă și a mers singură la medicul de familie.

Preventiv, s-a luat măsura izolării la Secția Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Momentan se fac analize. Nu este confirmat niciun fel de diagnostic. Așteptăm rezultatele. Se iar toate măsurile preventive, în caz că ar fi vreo suspiciune. La UCB, de asemenea, au fost luate astăzi măsuri de dezinfecție, tot preventiv.”, a declarat Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Gorj.

Au 3 spații cu 70 de locuri pentru carantină

Părinții fetei s-au autoizolat la domiciliu și doar tânăra a ajuns la spital, însă nu există vreo suspiciune de coronavirus, ci sunt măsuri preventive luate de autorități, Autoizolat la domiciliu, până pe 3 martie, mai este un cetățean chinez care locuiește în Târgu Jiu și care recent a călătorit în afara țării. Au mai fost până recent 4 studenți care s-au întors din China și care au fost în carantină, dar au ieșit recent.

Prefectul de Gorj, Cristinel Rujan, a declarat că nu ar fi motive de îngrijorare în rândul cetățenilor. Rujan a precizat că sunt disponibile 3 spații cu un total de 70 de locuri pentru introducerea în carantină a persoanelor care vin din zonele cu probleme sau suspecte că ar fi purtătoare ale coronavirusului. Viceprimarul din Târgu Jiu, Adrian Tudor, a cerut în schimb convocarea în regim de urgență a Comitetului local pentru situații de urgență, dar și a Comitetului județean pentru situații de urgență.

Potrivit lui Dimitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, testul de gripă a ieșit negativ. Pacienta nu prezintă simptomele infectării cu coronavirus. Deocamdată, i se administrează tratament pentru răceală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS