16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-a „jucat“ cu detectorul şi a lăsat blocul fără gaze

S-a „jucat“ cu detectorul şi a lăsat blocul fără gaze

Un craiovean şi-a lăsat vecinii fără gaze la aragaz. Proprietarul a avut curiozitatea să testeze detectorul de gaze montat în urmă cu câteva luni şi a lăsat tot blocul fără gaze.

Locatarii din blocul J38 din cartierul craiovean Rovine stau de cinci zile fără gaze naturale. Proprietarii spun că nu pot să-şi prepare nici măcar un ceai, cu atât mai puţin să-şi facă de mâncare. Ce s-a întâmplat în fapt? La sfârşitul săptămânii trecute, proprietarul de la apartamentul 18 a apăsat butonul de test al detectorului de gaze din propriul apartament. Acţiunea acestuia a dus la declanşarea alarmei pe casa scării şi a închis electrovana de pe coloana comună.

19 apartamente fără gaze naturale

Evident că în secunda următoare 19 apartamente au rămas fără gaz. Proprietarii au zis că este ceva în neregulă, s-au panicat şi locatarul de la apartamentul unu a sunat la Distrigaz. Normal ar fi fost să sune la firma care a montat detectoarele de gaze. Aceasta avea datoria să vină să constate dacă sunt probleme, să repare deficienţele, să facă revizia şi să repornească furnizarea gazului.
Cum primii la blocul cu pricina au ajuns angajaţii de la Distrigaz, aceştia au oprit gazul, au ridicat contorul şi au plecat. Evenimentul s-a petrecut vineri, 8 noiembrie, iar ieri, 12.11, locatarii tot nu beneficiau de gaze naturale.

Noi stăm de vineri fără gaze. Nu poţi să-ţi faci un ceai! Nu a fost nici o problemă, nu au fost scăpări de gaze. Am înţeles că a declanşat alarma pe casa scării. Au venit cei de la Distrigaz, au luat contorul şi ne-au lăsat aşa. Pe cei de la asociaţie nu-i interesează. Firma care a montat detectoarele nu ne răspunde. Mai avem puţin şi facem săptămâna, iar blocul nu beneficiază de gaze. Nu înţeleg nici atitudinea celorlalţi proprietari, nici indiferenţa celor de la asociaţia de proprietari,

spune Liana Mitran, proprietar în blocul J38.

Contorul de gaze a fost ridicat de Distrigaz

A umblat la detectorul de gaze şi a declanşat alarma

Am încercat să luăm legătura cu Cristian Botu, preşedintele Asociaţiei de proprietari nr. 21 Rovine, şi cu administratoarea Luminiţa Miu. Nu i-am găsit nici la sediul asociaţiei, nici nu au răspuns la telefon.
În mare, firul evenimentelor ne-a fost relatat de reprezentantul firmei care a montat detectoarele de gaze în blocul J38 şi care efectuează operaţiunile de mentenanţă.

Blocul J38

În blocul J38 a fost următoarea problemă. Un proprietar a umblat la detectorul de gaze. Drept urmare, a declanşat alarma de pe casa scării, care a închis electrovana. Implicit, furnizarea gazului natural în bloc a fost oprită. Un proprietar a sunat la Distrigaz, angajaţii companiei au mers la faţa locului, au sistat furnizarea gazelor naturale şi au ridicat contorul. Ulterior am fost anunţaţi şi noi, deşi ar fi fost bine să fim anunţaţi noi primii.

Am mers în blocul respectiv, am făcut verificări. În 24 de ore am făcut revizia, am depus fişele la Distrigaz, iar acesta în 48 de ore este obligat să meargă să reia furnizarea gazelor naturale în bloc. Trebuie menţionat că nu este de joacă cu aceste detectoare de gaze. Locatarii nu trebuie să „se joace” la ele. Sistemul nu ştie că este o intervenţie voluntară sau o scăpare de gaze şi declanşează alarma,

a precizat reprezentantul firmei Gaz Power CDG SRL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS