17.8 C
Craiova
vineri, 5 iunie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Galerie foto/ Dincă, huiduit la reconstituirea crimei

Galerie foto/ Dincă, huiduit la reconstituirea crimei

Caracalul a intrat iar sub tensiunea celor întâmplate. După aproape două luni, Gheorghe Dincă a fost adus, ieri, din nou în oraş pentru a reconstitui presupusa crimă pe care acesta susţine că a comis-o. Bărbatul a explicat, pas cu pas, ce a făcut în ziua în care a răpit-o pe Alexandra Măceșanu.

Presupusul criminal, apărat de forţele de ordine şi filmat în permanenţă de anchetatori, a reconstituit firul crimei sale, începând chiar din comuna Dobrosloveni, localitatea de unde a luat-o pe fată la ocazie. Anchetatorii au oprit în faţa casei Alexandrei, în aşteptarea familiei. Poliţiştii au plecat cu Dincă din locul de unde a luat-o pe fată în maşină, spre Liceul „Mihai Viteazul“, din Caracal, acolo unde trebuia să o lase pe tânără.

Caracaleni revoltaţi: „Populaţia să-l judece!“

Ajunşi lângă Liceul „Mihai Viteazul“, Dincă a fost huiduit de oamenii veniţi să vadă întreaga acţiune. O bătrână consideră că populaţia ar trebui să-l judece pe presupusul criminal: „Vede el ce-l judecăm noi pe el, pentru ce le-a făcut fetelor! Populaţia să-l judece! El ascunde multe din ce a făcut“. O altă femeie, la aflarea reconstituirii faptelor, se tot întreabă cât mai poate Dincă să-i plimbe pe anchetatori: „Cât îi mai plimbă pe anchetatorii ăştia? Peste tot i-a plimbat. Cât îşi mai bate joc de ei, de familiile alea două? Nu e păcat de ele? Păcat!“.

Reconstituirea a continuat către digul pe care Alexandra l-a menţionat atunci când a sunat la 112. La dig, anchetatorii au rămas, pentru scurt timp, lângă gardul Parcului „Constantin Poroineanu“, acolo unde Gheorghe Dincă a fost urcat la volanul maşinii anchetatorilor, filmat în permanenţă de poliţişti.

Într-un final, ultimul punct al reconstituirii a fost casa lui Dincă, acolo unde ar fi sechestrat-o şi incinerat-o pe tânăra Aexandra Măceşanu.

Revoltă şi scandal la casa criminaluiui

În momentul în care anchetatorii au intrat în curte cu Gheorghe Dincă, bunicul şi mătuşa Luizei Melencu şi-au făcut apariţia lângă forţele de ordine. Bunicul fetei şi-a ieşit din fire, încercând să treacă de jandarmi. Autorităţile nu i-au lăsat pe cei doi să treacă. Familia Luizei este revoltată şi spune că are dreptul să fie acolo. După ce a fost bruscat şi împins într-un gard, bunicul Luizei a strigat: „Asasini sunteţi! Trebuia să vă faceţi datoria atunci!“.

Marţi, o zi de reconstituire şi pentru cazul Luizei

Cazul Luizei Melencu este mult mai complex. Anchetatorii nu au reuşit să găsească prea multe informaţii legate de fată, prin urmare, marţi, vor reface şi traseul lui Dincă cu Luiza Melencu. Familia fetei va fi prezentă şi marţi în Caracal, împreună cu Tonel Pop, avocatul care reprezintă familia. Avocatul a declarat că va participa marţi la reconstituiri. „Vom participa avocaţii. Luni a fost programată, din ce am discutat cu procurorul de caz, reconstituirea privind-o pe Alexandra, şi marţi a Luizei. Vor începe de dimineaţă“, a spus Pop.

Gheorghe Dincă a fost transferat de sâmbătă în Arestul Poliției Olt, pentru a participa, luni și marți, la reconstituirea presupuselor crime pe care a mărturisit că le-a comis în casa din Caracal.

Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu sunt cele două fete care au dispărut după ce au fost luate la ocazie de Gheorghe Dincă. Acesta a mărturisit că le-a omorât pe cele două copile, apoi le-a ars trupurile în butoiul din curte. Cazul din Caracal este foarte mediatizat, chiar şi la nivel internaţional, unde a stârnit revolte şi modificări ale mai multor legi, care să reducă posibilitarea repetării a unor evenimente similare, să crească gradul de protecţie a populației şi intervenţie rapidă a poliției.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Atenție la trecerile de pietoni de pe strada Râului!

La trecerile de pietoni de pe strada Râului din Craiova au fost aplicate marcaje termoplastice antiderapante pentru a spori vizibilitatea șoferilor și siguranța pietonilor.

ȘTIRI GdS

00:03:48

Twitter a eliminat un videoclip în care Trump își...

Twitter a decis să elimine mesajul video de campanie în care președintele Donald Trump aducea un tribut lui George Floyd, invocând plângeri...

Premieră în învățământul românesc: curs de diplomație digitală pentru...

Complexul Educațional Laude-Reut, una dintre cele mai vechi și mai prestigioase instituții de învățământ privat din țară, a găzduit pe 4 iunie...

ONU: Viitorul vaccin împotriva Covid-19 trebuie considerat un „bun...

Un viitor vaccin împotriva Covid-19 trebuie considerat un „bun public global” accesibil tuturor, a declarat joi secretarul general al ONU, António Guterres.

România, în fruntea tărilor UE cu cele mai multe...

INS a publicat, astăzi, datele privind accidentele rutiere pe 2019. În România au avut loc anul trecut 31.146 accidente de circulație...

Coronavirus în lume: Brazilia a devenit a doua țară...

Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 a depășit pragul de 6,7 milioane, la nivel mondial, din acestea aproape jumătate reprezentând pacienți care...

Atenție la trecerile de pietoni de pe strada Râului!

La trecerile de pietoni de pe strada Râului din Craiova au fost aplicate marcaje termoplastice antiderapante pentru a spori vizibilitatea șoferilor și siguranța pietonilor.