12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLionel Messi, cel mai bine plătit sportiv al planetei

Lionel Messi, cel mai bine plătit sportiv al planetei

Lionel Messi de la FC Barcelona a fost sportivul cel mai bine plătit din lume, în perioada iunie 2018-iunie 2019.

Messi conduce în clasamentul anual publicat de revista americană Forbes, cu venituri de 127 de milioane de dolari, scrie Hotnews. Dintre acestea, 92 de milioane de dolari reprezintă salarii şi prime, iar 35 de milioane din contracte de sponsorizare.

Jucătorul argentinian urcă în premieră pe primul loc. Anul trecut a fost al doilea, după boxerul Floyd Mayweather, a fost urmat de alţi doi fotbalişti. Este vorba despre Cristiano Ronaldo (109 milioane de dolari) şi Neymar (105 milioane de dolari).

Un boxer şi un tenismen, în top 5

Top 5 este completat de boxerul mexican Canelo Alvarez, cu 94 de milioane de dolari, şi de tenismenul elveţian Roger Federer, cu 93,4 milioane de dolari. Deşi podiumul este ocupat de fotbalişti, în Top 100 sportivi plătiţi cel mai bine domină baschetbaliştii, în număr de 35. Urmează 19 jucători de fotbal american, 15 jucători de baseball şi 12 de „soccer”. Jucătoarea de tenis Serena Williams revine în Top 100, cu 29,2 de milioane de dolari. Dintre acestea, premii în valoare de 4,2 milioane de dolari. Ea este singura sportivă din Top 100.

Americanii domină topul, cu 62 de sportivi, urmaţi de britanici, cu cinci, francezi şi spanioli, cu câte trei. Brazilieni, canadieni, dominicani, germani, sârbi şi venezuelani sunt câte doi, informează News.ro.

Despre Messi

Lionel Andrés Messi (n. 24 iunie 1987, Rosario, Argentina) este un fotbalist argentinian care în prezent evoluează la clubul FC Barcelona. Messi este considerat drept cel mai bun jucător din generația sa, și unul dintre cei mai buni din istoria fotbalului. El a fost nominalizat la Jucătorul anului până la vârsta de 21 de ani. A fost desemnat de FIFPro cât și de World Soccer Magazine „tânărul jucător al anului” timp de trei ani consecutiv, în perioada 2003-2005. Stilul său de joc a atras comparații între el și legenda fotbalului Diego Maradona. Chiar acesta din urmă a spus că Messi este succesorul său.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS